Programma bbm

De dertiende Ben Bril Memorial is in aantocht. Op donderdag 7 november wordt in het koninklijk theater Carré de strijd om twee Nederlands kampioenschappen betwist tegen sterke buitenlandse tegenstanders. Dat zijn zogenaamde prestatiepartijen omdat er geen gelijkwaardige boksers in eigen land beschikbaar zijn. Feit is dat Rafael Harutjunjan en Xavier Kohlen tot het uiterste moeten gaan om zich de ,gordel’ eigen te maken. Het vrijwel uitverkochte publiek verheugt zich op een boksavond om nooit te vergeten.

Want er staat nog meer op het programma. Gino Kanters, de hoop van Amsterdam, moet alle zeilen bijzetten tegen de Tsjechisch kampioen Anatoli Hunanyan, die laatst nog in actie kwam in de strijd om de EBU-titel. Zonder twijfel ook een match die voor veel opwinding zorgt. Beide boksers zijn aan elkaar gewaagd en het is voor de populaire pupil van Mick Passengier weer een kans om zich te onderscheiden. Kanters heeft de ambitie en ook de leeftijd en moet juist nu elke uitdaging aanpakken. Lukt het hem nu niet, dan loopt hij straks achter de feiten aan.

In het aanvullende programma met nog vijf profpartijen (nog nooit vertoond!) geeft trainer Henny Mandemaker hoog op over Andranik Mirzoyan. Wie naar zijn record (6-1-1) kijkt, weet dat hij op het punt in zijn carrière staat om een stap vooruit te maken. Dat kan hij laten zien tegen Giovanni Rijkaard. En dat zal niet eenvoudig zijn, want hij stapt met hetzelfde gevoel de ring in en is gehard door voortdurende sparringen met o.a. Kanters. Nog zo’n wedstrijd, waar men naar uitkijkt is die van Gino Pedro da Fonseca, die zijn comeback maakt. Er staat veel voor hem op het spel. Maurice Juncker zal alles uit de kast halen om hem af te straffen.

Tot slot: de altijd spraakmakende strijd om de Grote Prijs van Amsterdam. Met de finalisten van vorig jaar: Chico Kwasi en Mohamed Elawit. Zij moeten het opnemen tegen Bukenya Nasser en Abdillah el Balouti. Dus dat gezegd genoeg. Spanning en sensatie zijn verzekerd.

Hans de Bruijn
Deel dit bericht