Opleidingen

Hier vind je een overzicht van de opleidingen die je bij de Nederlandse Boksbond kunt volgen. Kijk bij de gewenste opleiding voor meer informatie.

Wedstrijdleiding en beoordeling

De Nederlandse Boksbond biedt opleidingen aan voor wedstrijdleiding en beoordeling. Op deze pagina vind je de meest actuele informatie over de eerstvolgende opleidingsmogelijkheden voor scheidsrechter en voor jurylid.

De eerstvolgende opleidingen vinden plaats in de periode december 2019 en januari 2020.

Wil jij als officieel erkende official leiding geven aan bokswedstrijden of wedstrijden jureren? Meld je dan nu aan!

Meer info


Boksfitinstructeur

Ben jij als instructeur werkzaam in een fitness- of sportcentrum, ben je personal trainer of sportdocent in het onderwijs en wil je graag boksen of elementen uit het boksen zoals padstraining en bokszaktraining aan jouw programma toevoegen? Of gebruik je boksen al in jouw lessen en trainingen, maar wil je de juiste technieken aangeleerd krijgen?

Meld je dan nu aan voor de 2-daagse cursus tot Boksfitinstructeur!

Je wordt opgeleid door een internationaal gecertificeerde bokstrainer en ontvangt na afloop een door de Nederlandse Boksbond erkend certificaat.

EERSTVOLGENDE CURSUSDATA

HORST

Data: 21 en 28 november 2019.
Locatie: Energetic Training Horst.
Aanvang/eindtijd: 9.00 - 16.00 uur.

BANT
Data: 6 en 13 december 2019.
Cursuslocatie: Boksacademy Bant.
Aanvang/eindtijd: 9.00 tot 16.00 uur.

Je kunt via deze pagina direct inschrijven voor een van de cursussen. Let op dat je eerst de gewenste opleidingslocatie kiest.

Meer info


Intest opleiding Assistent trainer/coach KSS2

Om je in te kunnen schrijven voor de opleiding Assistent trainer/coach KSS2, dien je eerst de intest met goed gevolg af te leggen. Tijdens de intest worden je conditionele en bokstechnische basisvaardigheden beoordeeld die nodig zijn om aan de opleiding deel te kunnen nemen. Alleen deelnemers die de intest succesvol afronden, worden voor de opleiding KSS2 assistent Trainer/Coach Nederlandse Boksbond uitgenodigd. De eerstvolgende KSS2 opleiding start in september 2019.

De datum voor de eerstvolgende intest is 8 september 2019. De kosten voor de intest bedragen € 50,- en kunnen direct via Ideal worden voldaan.

Het is de laatste testdag voor de start van de opleiding KSS2 assistent trainer/coach. De opleiding start vervolgens op 14 september (regulier) of op 17 september (fast-track) Aanmelden kan via de site tot uiterlijk 1 september aanstaande!

De locatie en het tijdstip van de intest worden z.s.m. bekendgemaakt! Tijdstippen worden na inschrijving per e-mail toegestuurd.

Meer info


Assistent trainer/coach

De opleiding (assistent) trainer/coach is vooral bedoeld voor trainers binnen bokscholen en boksverenigingen. Daarnaast is dit de vervolgopleiding voor boksfitinstructeurs die tactiek en sparren aan hun programma willen toevoegen. De eerstvolgende KSS2 opleiding start 14 september 2019 in Rotterdam. De fast track opleiding start 17 september en wordt gegeven in Utrecht. Zie de bijlage voor de (voorlopige) lesdata van zowel de reguliere als de fasttrack opleiding.

De opleiding is op niveau 2, KSS sportleider 2, geaccrediteerd door NOC*NSF conform de Academie voor Sport Kader (ASK). Het competentieprofiel assistent trainer/coach NBB is uitgewerkt door de Commissie Opleidingen NBB op basis van het competentieprofiel sportleider 1 en 2 dat onder regie van NOC*NSF is ontwikkeld uit het beroepscompetentiemodel sportleider 1 en 2 (uitgave beroepscompetentieprofielen sportleiders).

Inschrijven voor deze opleiding kan alleen na het behalen van de intest. Kijk voor meer informatie en de inschrijvingsmogelijkheden op de opleidingspagina intest KSS2.

De eerstvolgende datum voor een extra intest voor de KSS2 opleiding wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Meer info


Trainer/coach

De opleiding trainer/coach is bedoeld voor trainers binnen bokscholen en boksverenigingen die zelfstandig les en training geven, met wedstrijdsport bezig zijn en wedstrijdboksers begeleiden. Het is de vervolgopleiding voor KSS2 gecertificeerde assistent trainer/coaches die de volgende stap willen zetten. De opleiding is op niveau 3, KSS sportleider 3, geaccrediteerd door NOC*NSF conform de Academie voor Sport Kader (ASK).

Het competentieprofiel trainer/coach is uitgewerkt door de Commissie Opleidingen NBB op basis van het competentieprofiel sportleider 3 dat onder regie van NOC*NSF is ontwikkeld uit het beroepscompetentiemodel sportleider 3 (uitgave Beroepscompetentieprofielen Sportleiders).

Voor deze opleiding kan alleen worden ingeschreven na het behalen van de KSS2 opleiding en een positieve aanbeveling vanuit de opleidingscommissie.

De opleiding KSS3 2019-2020 start 28 september in Rotterdam. De fast track opleiding start 10 september in Utrecht.

Meer info