Als Boksbond vinden we het belangrijk dat iedereen met plezier kan sporten. Daarom zetten wij ons ook in voor een eerlijke en veilige sportomgeving binnen het boksen. Een veilige sportomgeving gaat over het creëren en in stand houden van een positieve sportcultuur en daarmee ook over het tegengaan van integriteitsschendingen in de sport zoals grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, financiële integriteitsschendingen, matchfixing en doping.
Integriteit gaat over het bevorderen van de waarden die in de sport gezamenlijk zijn aangenomen; open, eerlijk en veilig en waarbij voorkomen altijd beter is dan genezen. Als het nodig is spreken we elkaar respectvol aan, kunnen we signalen veilig en laagdrempelig melden, en treden we op met zorgvuldige handhaving.
Een veilige boksomgeving creëren en handhaven dat doen we samen!
Wil je meer weten over waar je kan melden bij de NBB? Kijk dan hieronder voor meer informatie.
Wil je meer weten over hoe je op je op jouw boksschool kan werken aan een veilige omgeving?
Kijk dan hier (verwijzen naar 4 v’s)
Is er bij jou op de boksschool of tijdens een wedstrijd iets vervelends gebeurd, of iets wat niet hoort? Ben je sporter, trainer, coach, ouder, vrijwilliger of anderszins betrokkene? Dan kan je hier altijd met iemand over praten. Niet alleen voor jezelf, maar ook om te voorkomen dat zoiets mogelijk nog een keer gebeurt.
Kijk of er op jouw boksschool een Vertrouwenscontactpersoon is die jou kan helpen. Als die er niet is, kun je contact opnemen met het Meldpunt Veilige Sport van de NBB.
Bij het Meldpunt kun je melding doen van integriteitsschendingen, zoals:
Een melding doen betekent dat je je zorgen en vermoedens deelt met het meldpunt, zodat we ermee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld iemand aanspreken, bemiddelen of een (tuchtrechtelijk) onderzoek laten doen. Samen zorgen we voor een veilige sport.
Melden kan je doen via meldpuntvs@nederlandseboksbond.nl
Integriteitsmanager
Als je een melding doet komt deze terecht bij de Integriteitsmanager en de Vertrouwenscontactpersoon van de NBB. Liselotte Hamelink is de integriteitsmanager van de NBB. Zij coördineert de behandeling van meldingen namens de bond. Ook is zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, monitoren, actualiseren en verbeteren van het integriteitsbeleid van de Nederlandse Boksbond.
Vertrouwenscontactpersonen NBB
Samira Jahouhi is vertrouwenscontactpersoon bij de NBB. Heb je iets vervelends meegemaakt, dan kun je ook direct met haar contact opnemen om de situatie te bespreken.
Zij is te bereiken via: s.jahouhi.vcp@nederlandseboksbond.nl
Onze Vertrouwenscontactpersoon stelt zichzelf graag voor: Vertrouwenscontactpersoon
Je kunt ook melding doen bij het Centrum Veilige Sport Nederland. Dit is het landelijke meldpunt voor alle sporten. Het Centrum Veilige Sport Nederland is telefonisch te bereiken via 0900 - 202 55 90 (dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 8:30 - 17:00 uur). Je kunt ook anoniem melding doen via Speak Up.
Hieronder vind je meer informatie over melding doen bij het Centrum Veilige Sport Nederland:
Grensoverschrijdend gedrag is elke vorm van handelen en/of nalaten dat als doel en/of gevolg heeft dat de waardigheid en/of veiligheid van één of meerdere personen wordt aangetast. (zie ook blauwdruk Grensoverschrijdend Gedrag NOC*NSF)
Meer informatie over grensoverschrijdend gedrag en wat je in zo'n situatie kunt doen, vind je hieronder:
Seksuele intimidatie is elke vorm van ongewenst verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag met een seksuele connotatie (duiding) dat als doel of gevolg heeft dat de waardigheid van de persoon wordt aangetast. Dit in het bijzonder wanneer een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende situatie wordt gecreëerd.
Meer informatie over seksuele intimidatie vind je hieronder:
Er is sprake van matchfixing als het verloop of de uitslag van een sportwedstrijd door bijvoorbeeld een sporter, coach, official of sportschooleigenaar op een oneigenlijke manier wordt beïnvloed om daar voordeel uit te halen voor iemand zelf of voor anderen.
Zie voor meer informatie hieronder:
Als NBB streven we naar een dopingvrije sport om drie redenen:
Zie voor meer informatie hieronder: