Opleidingen

De Nederlandse Boksbond biedt diverse cursussen en opleidingen binnen de bokssport aan. Het programma bestaat uit cursussen voor boksfit instructeurs en opleidingen voor trainers/coaches. Daarnaast biedt de Boksbond een aantal technische cursussen/opleidingen aan voor het leiden en beoordelen van wedstrijden.

Voor wie

In het aanbod maken we een onderscheid tussen boksinstructeurs en trainer/coaches.

  • De boksinstructeur cursussen zijn vooral geschikt voor instructeurs bij onder andere fitnesscentra, sportcentra, docenten in het onderwijs of Personal Trainers. Het betreft mensen die boksen en elementen uit het boksen zoals bokszaktraining of padstraining in hun lessen voor een brede doelgroep willen inzetten zonder sparring en tactiek.
  • De opleidingen voor (assistent) trainer/coach zijn bedoeld voor trainers bij boksscholen en boksverenigingen die naast volwaardig recreatief boksen ook boksers opleiden en/of begeleiden bij de wedstrijdsport.

Het opleidingsprogramma ziet er als volgt uit:

Boksfit instructeur cursus

Dit is een korte cursus van 2 dagen. Na afloop ontvangen de deelnemers bij voldoende bekwaamheid een certificaat.

Trainer/coach opleidingen

Dit zijn volwaardige opleidingen van 6 maanden (verkorte variant) of 10 maanden inclusief stages, praktijkopdrachten en een officieel examen met diploma. Voordat je met de KSS2 opleiding kunt starten moet je een verplichte intest doen. Kijk bij intest naar de eerst volgende datum. De KSS3 opleiding is alleen op uitnodiging toegankelijk nadat de KSS2 opleiding succesvol is afgerond.

  • Assistent trainer/coach (KSS sportleider 2)
  • Trainer/coach (KSS sportleider 3, voor wedstrijdsport)

De trainer/coach opleidingen zijn opgezet aan de hand van de NOC*NSF-kwalificatiestructuur sport (KSS) en zijn geaccrediteerd door NOC*NSF conform de Academie voor Sport Kader (ASK).

Wedstrijdleiding en beoordeling

  • Scheidsrechter jurylid
  • Boxpointer operator

Kijk op de pagina overzicht opleidingen voor specifieke informatie over de inhoud van de opleiding, de deelname eisen, data en locaties. Check ook de algemene voorwaarden om aan een opleiding deel te nemen.