Bijna alle contracten zijn getekend voor de dertiende Ben Bril Memorial op donderdag 7 november in het koninklijk theater Carré. In feite is alleen de partij van Gino Kanters nog niet ingevuld. Wat dat betreft is er een reden: De jonge Amsterdamse profbokser moet op zaterdag 30 augustus in Zwitserland een belangrijke gevecht leveren. Hij treft de ongeslagen Zwitser Ramadan Hiseni om de vacante jeugd-wereldtitel WBC in het middengewicht. Houder van een illuster record: 12 zeges op rij. Dat gevecht wordt de grote uitdaging voor Gino Kanters, die zelf kan terugkijken op 7 overwinningen, twee nederlagen en een onbeslist. De organisatie wacht in goed overleg de uitslag af, alvorens een definitieve keuze voor een tegenstander te maken.

De rest van de deelnemers heeft zekerheid. Iedereen kan aan de slag met de voorbereiding om topfit over een paar maanden in de ring te verschijnen. Iedereen weet in een vroeg stadium waar hij aan toe is en heel wat trainers zijn blij met die benadering. Geen oproep op het laatste moment, waardoor de specifieke kwaliteiten van een tegenstander bekend kunnen zijn en bestudeerd kunnen worden, om in alle rust te bekijken wat de zwakke plekken zijn en de tactiek daarop afstemmen.

De Ben Bril Memorial zet hiermee een nieuwe trend. Kennelijk wordt die aanpak gewaardeerd. De helft van de zaal zit al vol. Iets dat nog nooit eerder is voorgekomen. Verder is een sponsorcommissie hard bezig om de logeplaatsen met aantrekkelijke arrangementen voor het bedrijfsleven weg te zetten. Dat is nieuw en stuwt het gala naar een nog hoger professioneel niveau.

Kortom, de vakantie zit erop. De aanloop naar het grootste profboksgala van Nederland gaat beginnen. Rafik Harutjunjan, Steve Suppan, Xavier Kohlen, Somay Bilal, Gino de Fonseca, Giovanni Rijkaard, Andranik Mirzoyan, Maurice Junker en de deelnemers aan de Grote Prijs van Amsterdam, Abdillah el Balouti, Chico Kwasi, Bukenya Nasser en Mhamed Elawi willen een topprestatie leveren. Dat mag u niet missen!

Zie voor al het nieuws: www.benbrilmemorial.nl

Hans de Bruijn
Deel dit bericht