Boris van der Vorst is op uitnodiging van de EUBC in Servië voor overleg met het uitvoerend comité van de Europese Boksbond.

De Europese Boksbond (EUBC) wil het voortouw nemen om de bokssport internationaal beter op de kaart te zetten. De afgelopen dagen is in Belgrado op de bijeenkomst van het uitvoerend comité van de EUBC overleg gevoerd om de bokssport in meerdere opzichten verder te ontwikkelen en innoveren. Voor de problemen met IOC heeft de EUBC een taskforce ingesteld met 10 leden, waaronder twee actieve boksers, die namens AIBA en EUBC een verklaring sturen naar Thomas Bach en met Sportdirecteur IOC Kit McConell in gesprek gaan om de onzekerheid over de olympische kwalificaties op te lossen.

Boris Servie

Zaken die aan bod kwamen, waren onder meer een centraal systeem om boksers en scheidsrechters te classificeren en ambitieuze evenementen- en marketingplannen voor televisie. Om de aantrekkelijkheid van de Europese bokssport te vergroten wordt er een Europese Tour van vooraanstaande boksevenementen vanaf 2021 georganiseerd met een afsluitend jaarevenement. Nederland krijgt een voortrekkersrol om de reglementering van recreatief- en businessboksen, met oog voor veiligheid en kwaliteit, in Europees verband te verzorgen.

Met een innovatief initiatief om te starten met mixed teams aan het eind van het jaar wil de EUBC het damesboksen een verdere impuls geven. Veel lof was er op de vergadering over de Nederlandse organisatie van de Passion for Boxing Awards die afgelopen jaar in Nederland heeft plaats gevonden en waarbij alle commissies bij een volgende uitreiking betrokken willen worden. Er was op de bijeenkomst ook veel aandacht voor de mogelijkheden om andere doelgroepen bij de bokssport te betrekken, ook die alleen de workout gebruiken om gezond en actief te blijven. Daarmee kan de bokscommunity worden vergroot met een grote groep enthousiaste boksers.

Boris servie 2
Tekst door: Boris van der Vorst
Deel dit bericht