Gino Actiefoto 1

Gino Pedro da Fonseca is een van de smaakmakers op de dertiende Ben Bril Memorial. Zijn optreden krijgt nog een extra accent doordat hij zijn comeback maakt op donderdag 9 november in het koninklijk theater Carré. Kortom, een bijzondere gebeurtenis voor de populaire Amsterdammer die er twee jaar ,,uit’’ is geweest.

Da Fonseca leek in het begin af te stevenen op een grootse carrière in het boksen. Hij won in 2016 achtereenvolgens van Moritz Schacht, Giovanni Auriemma en Milan Paunov, de laatste toevallig ook in Carré. De robuuste oud-Lissenaar leefde op een wolk. Maar op een gala stuitte hij plotseling op Willy Kyakonya. Een pupil van Rodney Ernst, die kwam, zag en won met een bliksemsnelle knock-out. Volop aanleiding voor Gino Pedro da Fonseca om even een pauze in te lassen. Maar zoals anderen altijd zeggen: het boksen is een verslaving. Ook hij kreeg heimwee naar de ring en dat werd met de dag erger. Zijn grote passie liet hem niet los.

Barry Groenteman gaf hem in zijn nieuwe boksschool een intensieve boks training. Bij de sportschool van Arie Boomsma, Vondelgym, stoeide hij met de halters en daar tussendoor nemen sterke tegenstanders hem onder handen. In bloedvorm lijkt hij klaar voor het volgende gevecht. Er is dan geen mooier moment om zijn comeback luister bij te zetten op de Ben Bril Memorial. Een uniek podium in Carré dat de beste boksers van Nederland heeft geïnspireerd tot grootse prestaties. Het is aan Gino Pedro da Fonseca om dat te laten zien… tegen Maurice Juncker.

Hans de Bruijn
Deel dit bericht