Nog een maand en de hoofdzaal van het koninklijk theater Carré gaat weer open om de deelnemers te verwelkomen voor de dertiende Ben Bril Memorial. Het jaarlijks hoogtepunt voor het Nederlandse profboksen, dat op donderdag 7 november veel spannende partijen op het programma heeft staan. Gino Kanters, de Amsterdamse coming-man, komt in de ring tegen de Tsjech Anatoli Hunanyan. Een onvervalste thriller die hem de kans biedt te stijgen op de internationale ranking. Maar het kan niet op. Ook de jonge Limburger Xavier Kohlen krijgt een zware dobber aan de ervaren Duitser Denis Krieger die al tegen vele toppers heeft gestaan. Helaas wordt voor Rafael Harutjunjan nog steeds onderhandeld met een tegenstander, die Pools kampioen is. Het management van de prof uit Vught moet nog zijn fiat geven.

Verder maakt de populaire Gino da Fonseca zijn comeback tegen de Rotterdammer Maurice Juncker en komt Giovanni Rijkaard in actie tegen Andranik Mirzoyan. Een pupil van Henny Mandemaker, die ook ambities heeft zich te profileren als aankomende topper.

Het is duidelijk merkbaar dat de spanning voor de deelnemers aan de Grote Prijs van Amsterdam (kickboksers die klassiek boksen) groot is. Trainer Mike Passengier brengt Chico Kwasi en Mohamed Elawil mee, Bukenya Nasser is uit op een stunt en Abdiollah el Balouti wil niets liever dan ook ,scoren’. Dus er valt volop strijd te verwachten.

Kortom, het wordt weer een boksavond om van te genieten. Zoals steeds het geval was in de voorgaande twaalfde edities van de Ben Bril Memorial.

Wacht niet te lang want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Voor kaarten bel Carré 0900-2525255

Zie voor het laatste nieuws: www.benbrilmemorial.nl

Hans de Bruijn
Deel dit bericht