Opleidingen

Doordat de KSS opleiding competentie gericht is, kan het zijn dat een cursist betreffende competenties al eerder verworven heeft. Dit kan zijn middels opleidingen of werkervaringen. De cursist kan dan een EVC traject aanvragen, waarin hij deze competenties gaat aantonen middels een portfolio assessment.

Voorwaarden deelname EVC traject (mogelijke vrijstelling KSS2)

  1. De cursist levert zijn portfolio per e-mail in voor een beoordeling door de commissie opleidingen van de Nederlandse Boksbond: nederlandseboksbond@gmail.com . De kosten voor de beoordeling bedraagt € 50,- De portfolio bestaat uit bewijslast per deelkwalificatie en kerntaak en uit een reflectie per deelkwalificatie en kerntaak. Meer informatie over de inhoud van de portfolio is op te vragen bij de commissie opleidingen.
  2. De cursist neemt deel aan de intest voor de opleiding KSS2 assistent trainer/coach. Kosten voor deelname aan de intest bedraagt € 50,- In de maanden februari, april en juni 2023 zullen er weer nieuwe testdagen worden gepland. Om je in te schrijven of voor meer informatie over de intest verwijzen we je graag naar de volgende pagina: https://www.boksen.nl/opleidingen/detail/intest-kss2

Indien het portfolio wordt goedgekeurd en de cursist geslaagd is voor de intest, kan de cursist deelnemen aan het EVC traject en mogelijk een vrijstelling krijgen voor deelname aan de opleiding KSS2 assistent trainer/coach.

EVC traject
De kosten voor het EVC traject bedraagt € 470,-
Het EVC traject ziet er als volgt uit:

  • Intake en theorie examen ter toetsing van de theoretische kennis.
  • Het geven van een elementaire boksles PvB 2.1
  • Criteriumgericht interview aan de hand van de reeds opgestuurde portfolio.

Let op: voor cursusjaar 2022-2023 is het niet meer mogelijk een EVC traject te starten. Vraag je nu een EVC traject aan, dan geldt dit voor opleidingsjaar 2023-2024.