ABCC is een boksbegrip in Nederland. Afgelopen weekend werd in deze Apeldoornse boksschool een speciale boksavond georganiseerd ter viering van hun 60-jarig jubileum.

IMG 5138

De vereniging heeft een rijk verleden aan topboksers met onder andere de olympische boksers Orhan Delibas, Enrico La Cruz en Peter Müllenberg. Maar ook met veel goede coaches zoals Hennie van Bemmel, Eduard van Uffelen en Eric Volman en natuurlijk topscheidsrechter Cem Dünar. ABCC heeft nu en in het verleden vele goede boksers afgeleverd. Plus veel mensen die op een positieve manier in aanraking zijn gekomen met de bokssport. Het jubileum wordt daarom ook groots gevierd. Dit weekend waren er diverse bokswedstrijden. Op zaterdagavond voor de senioren en op de zondag voor de jeugd.

Zaterdagavond waren er veel bezoekers aanwezig op de prachtige locatie aan FSG Campus in Apeldoorn waar de vereniging sinds 2020 is gehuisvest. De avond begon met de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. De terechte winnaar dit jaar is de 10-jarige Jade Put. Zij werd uitgenodigd om in de ring te verschijnen en ontving de ‘vrijwilliger van het jaar’ beker. Daarna volgde uit monde van de namens het NBB bestuur aanwezige Eric Vredeveldt, de felicitaties richting het bestuur van ABCC, de trainers, leden en de vrijwilligers.

Toen konden de wedstrijden beginnen. De aanwezige toeschouwers konden genieten van 10 bokswedstrijden, met ook een aantal tegenstanders uit Duitsland. Ook waren er een aantal partijen met boksers van ABCC zelf. Tijdens de pauze werden de trainers en bestuursleden van ABCC uitgenodigd om in de ring te komen en werden zij in het zonnetje gezet tijdens een speech van Eduard van Uffelen. De laatste wedstrijd van de avond was in de A-klasse zwaargewicht en ging alsnog om het Nederlands Kampioenschap. Het was van het begin tot aan de laatste gongslag spannend. Uiteindelijk won Elaige Camara met een 3-0 score. Hij kreeg de belt uitgereikt door Peter Müllenberg. Elaige kreeg de titel niet voor niets van z’n tegenstander Victor Avbiorokoma. Victor kwam geregeld door met zeer gevaarlijke en hele harde hoeken waarvan er ook een aantal doel troffen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. Wij wensen ABCC zondag succes met de jeugdwedstrijden!

Eric Vredeveldt
Deel dit bericht