De International Boxing Association kreeg deze week goed nieuws te horen van het IOC (International Olympic Committee): boksen blijft onderdeel van het programma op de Spelen in 2024. Het IOC erkent hiermee de aanzienlijke veranderingen die zijn doorgevoerd sinds de International Boxing Association werd geschorst wegens serieuze twijfels over bestuur, financiën, arbitrage en jurering.

In het afgelopen jaar heeft de organisatie laten zien vastbesloten te zijn om positieve veranderingen teweeg te brengen door een aantal belangrijke stappen te zetten in de richting van stabiliteit, transparantie en integriteit. Als onderdeel van de wijdverbreide cultuurverandering is een aantal externe experts aangesteld om het verleden te onderzoeken en de basis te leggen voor een sterke toekomst.

Met de doorgevoerde veranderingen komt ook een naamsverandering. De International Boxing Association was voormalig de ´AIBA´, maar wordt nu ´IBA´, zo werd vandaag duidelijk tijdens het virituele AIBA/IBA congress. ¨Let us hope that the reforms finally begin to materialize, as has been indicated by the IOC for a very long time. It is crucial to do everything in our power to ensure that boxing returns to the Olympic Program in 2028!¨

IBA aankondiging
Deel dit bericht