Dit weekend is een gedeelte van Boks TeamNL actief geweest tijdens de Euro Cup
in Bosnië-Herzegovina.

Op vrijdagavond werden de kwartfinales gehouden. Delano James (69 kg) verloor nipt van Branislav Malinovic 3-2. Max van der Pas (75 kg) w.o.p. van de Rus Andrey Kovolchuk 3-2. Artjom Kasparian (81 kg) won na een leverstoot door KO in de 2e ronde van Radenko Tomic (Bosnie-Herzegovina).

  • Zaterdag tijdens de halve finales ontmoette Max van der Pas in de halve finale Wouter Djokic die zelf was afgereisd naar het Toernooi en die vrijdag de Slovaak Lukas Ferneza al had verslagen. Max won in de finale van het NK nog van Wouter Djokic, dit keer waren de rollen omgedraaid. Djokic zegevierde met 5-0.
  • Artjom Kasparian won zijn halve finale overtuigend met 5-0 van de Rus Razivan Mazirov en plaatste zich voor de finale.
  • In het finaleprogramma op zondag verloor Wouter Djokic de finale met 3-2 van de Serviër Sandro Poletan.
  • Artjom Kasparian wint ook zijn derde wedstrijd en dus goud na een 4-1 zege op de Kroaat Luka Plantic. Artjom werd tevens uitgeroepen tot de beste bokser van het Euro Cup-toernooi.

Het team werd begeleid door Bondscoach Hennie van Bemmel en coach Waleed Shekho. Costa Papadopoulos behoorde tot het scheidsrechterskorps en ook coach Goran Djokic was aanwezig als begeleider van Wouter.

De damesselectie keerde gisteravond terug uit het trainingskamp in Trabzon, Turkije. Zoals bekend moest Jemyma Betrian het trainingskamp vroegtijdig met een blessure verlaten.

Een jeugdteam kwam het weekend uit in Thuringen in het TBV-Kaderturnier 2020.

Artjom Bosnië Herzegovina
Peter Bonthuis
Deel dit bericht