Somay Bilal, de 27-jarige pupil van trainer Patrick Driessen, daagt de eerder gecontracteerde Rafik Harutjunjan uit om het NK lichtwelter tijdens de 13de Ben Bril Memorial op donderdag 7 november in het koninklijk theater Carré. Dat is de volgende sensatie op het grootste profboksprogramma van Nederland waar Steve Suppan uitkomt tegen Xavier Kohlen. Dat duo strijdt om het NK weltergewicht. Felbegeerde titels voor de Nederlandse profbokswereld!

Het aardige van deze programmering is dat boksers uit de vroegere amateurselectie doorbreken. Zij vertegenwoordigen een nieuwe profgeneratie en krijgen de kans om het publiek op het mooiste podium van Nederland voor zich te winnen. Een logische stap vanaf de amateurs. Verder staat Adranik Mirzoyan tegen Giovanni Rijkaard op het programma. De organisatie onderhandelt ook nog met een Glory vechter die zichzelf als bokser in de schijnwerpers wil plaatsen in Carré. Zodra alles in kannen en kruiken is, volgt meer nieuws hierover. Kortom, topsport van de bovenste plank.

Nog even wat meer over Somay Bilal. De veelvuldig Nederlands kampioen bij de amateurs heeft inmiddels twaalf profpartijen gebokst en allemaal gewonnen waarvan vijf met knock-out. In 2018 kwam hij niet in actie door een blessure. Dit jaar is hij hiervan hersteld en heeft al drie wedstrijden overtuigd. Naar de clash met ex-wereldkampioen WBF, Rafik Harutjunjan, wordt dan ook met meer dan grote belangstelling uitgekeken. Dat doet Rafik trouwens ook. Die is al enkele maanden in Thailand aan het trainen. Via Bilal hoopt hij weer snel aan te sluiten bij de top. Kan het spannender? Een prachtig vooruitzicht voor het Amsterdamse boksgala van het jaar.

Bilal
Rafik
Hans de Bruijn
Deel dit bericht