Afgelopen zaterdagavond 7 oktober 2023 was het weer een boksavond zoals vanouds in Zwartewaal (onder de rook van Rotterdam).

De lokale gymzaal was afgeladen. Een kleine 350 toeschouwers hebben daar kunnen genieten van een zestiental partijen. De familie Godschalk (Boxing Godschalk) had het uitstekend geregeld. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van “Ome Jan” Schiltkamp die samen met Regilio Tuur vooraan bij de ring zaten. Een echte extra was de aanwezigheid van de alom geprezen “ring announcer” Ray Martin. Het moet gezegd worden, het geeft de boksavond toch net dat stukje extra spanning.

De boksers waren over de hele avond genomen toch goed tegen elkaar “gematched”. Er waren negen “unanimous decisions”, zes “split decisions” en 1 KO. De boksers kwamen verder uit alle windhoeken. Boksclub Twente en de Zwolsche boksclub had een afvaardiging gestuurd, maar er waren ook boksers uit Den Bosch, Maastricht, Amsterdam en uiteraard Rotterdam. Bij sommige wedstrijden ging het gelijk op, andere wedstrijden waren meer een felle strijd. Dat is en blijft het mooie van het boksspel; loeren, wachten en toeslaan. Het lengteverschil tussen boksers maakt het spel er niet makkelijker op. Dat ondervonden Tremayne Melfor en Stijn van Laarhoven. Coach Rodney kon helaas voor Tremayne niet het verschil maken. De wedstrijd tussen Isjandro de los Santos en Niek Pluvers was er een waar de vonken er ook vanaf sprongen. Lokale held werd onder luid applaus naar de ring begeleid. De uiteindelijke uitslag was een 3-0. Een coach die zijn pupil door de wedstrijd heentrekt is Marlon Wong A Soy van Vondel Gym: “verdieping en dan omhoog”, “rechtse erbij”, “als die komt dan komt ie wel”, “niet schudden met je hoofd, boksen!”, “hij is mooi”, “niet vangen” en “wegwezen en verplaatsen” is een kleine bloemlezing van zijn uitspraken. Andere gevleugelde uitspraken op de avond waren “stoten om te raken”, “blijf bewegen”, “combineren”, “stootstootstoot”, “instappen” en een advies wat boksers vaak vergeten… “draaien”. Het blijft altijd makkelijk praten aan de zijkant van de ring. Vandaar dat het ook een prachtig spel is om naar te kijken. Zeker als je zelf ook bokst. Dan weet je hoe makkelijk het er op zo’n avond uitziet, terwijl het zelf doen vreselijk moeilijk is. Maar oefening baart kunst.

Regilio Tuur heeft uiteindelijk Ray Swinkels van Vondel Gym als beste bokser van de avond bestempeld.

Hopelijk was het een inspirerende avond en heeft iedere bokser en zijn coach genoten. Het publiek in ieder geval wel. Met dank aan alle vrijwilligers die deze avond tot een succes heeft gemaakt. Tot volgend jaar!

Zwarte Waal 2023
Zwarte Waal 2023
Zwarte Waal 2023
Zwarte Waal 2023
Paul Wenting
Deel dit bericht