When life get’s tough, put on your boxing gloves. Deze bekende uitspraak is na een jaar COVID-19 meer dan ooit van toepassing. Een jaar met een lockdown die er voor zorgt dat onze binnensportlocaties al maandenlang gesloten zijn. En dat buiten in groepsverband sporten ook maar beperkt is toegestaan. Dit is een aanslag op onze gezondheid. Fysiek, maar zeker ook mentaal. En dat terwijl sporten in het algemeen en boksen in het bijzonder juist de oplossing van de problematiek kan zijn.

Belang van sport

Beweging is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een gezonde levensstijl. Sport en beweging leveren een wezenlijke bijdrage aan de gezondheid en mentale gesteldheid van de Nederlandse bevolking. Zeker in tijden die ook mentaal veel van ons vragen. Juist dan is sport een hele belangrijke activiteit om mensen vitaal, gezond en mentaal sterk te houden. Voldoende bewegen en sporten voorkomt ook overgewicht, veelal een belangrijke factor voor een ernstiger ziekteverloop bij COVID-19 patiënten.

Het is echt noodzakelijk dat de regering serieus gaat nadenken over gezondheid bevorderende programma’s met een preventief karakter en met duidelijke uitkomsten en collectieve doelen. Die programma’s komen al jaren slecht van de grond.

Ideale rol boks- en sportcentra

De Boksbond ziet daarin een ideale rol weggelegd voor de Nederlandse boks- en sportcentra. Bokstrainingen zijn geschikt voor alle doelgroepen, van jong tot oud. Boksen is de meest veelzijdige workout voor geestelijke en lichamelijke gezondheid. Daarbij kunnen bokstrainingen onder alle omstandigheden op een veilige en verantwoorde manier worden verzorgd.

Zaterdag gaan wij hierover met Tweede Kamerlid en woordvoerder Sport van de VVD, Rudmer Heerema, in 'debat'. Dat doen we tijdens een inspirerende ontmoeting met het junior talent team van Rotterdam als decor. Samen doen we een dringend beroep op de regering dat boks- en sportcentra, al dan niet beperkt, weer open moeten!

Onze boks- en sportcentra bieden een veilige en verantwoorde manier om aan gezondheid te werken en tegelijkertijd de dagelijkse zorgen of frustraties van je af slaan. Om daarna mentaal en fysiek de wereld weer aan te kunnen. Daar gaan we voor en daar staan we voor.

Boks!

Namens het bestuur en directie van de Nederlandse Boksbond,

Boris van der Vorst
René Braad

Deel dit bericht