Het boksgala dat 21 september jongstleden plaatsvond in het theater Zalen Schaaf Leeuwarden, werd georganiseerd door BAV Frisia i.s.m. Boksschool De Wâldhoek. Voor het eerst in decennia dat er een boksgala werd georganiseerd onder de welbekende kroonluchter in Zalen Schaaf.

Zalen schaaf boksen

In totaal stonden er maar liefst 10 Frisianen en 3 Wâldhoekers in de ring!

Als eerste mocht Geale Meidertsma jeugd tot 55kg van de Wâldhoek aantreden tegen de zwaardere en oudere Luuk Zagers van Aleco.

Er werd over en weer volop geknokt de zege ging met klein verschil met 2-1 naar Zagers.

Sandra Faber, boksend tot 69kg van BAV Frisia, bokste tegen de veel langere Maureen Bot van Vargas Enkhuizen. Door naar voren en bekeken te boksen trok Sandra de partij naar zich toe en won tevens de Willem Spindelaar trofee! De enigste damespartij mocht er zijn!

Wâldhoeker Dennis de Boer, regerend NL kampioen jeugd tot 50kg, bokste tegen Yorik Kok van ABOV Hoorn. Het werd een hoogstaande partij die door veel druk van Kok werd gewonnen op punten en Dennis zijn eerste nederlaag opleverde. Een leerzame ervaring.

Frisiaan halfzwaargewicht Jens Kloppenburg liet zijn tegenstander Tristan Clarinda uit Apeldoorn kansloos met zuivere en harde stoten. Hiermee won Jens niet alleen de partij met 3-0 maar werd ook uitgeroepen tot beste Frisiaan van de avond.

Spektakel werd o.a. verzorgd door superzwaargewichten Martin van Giezen (Frisia) en Gerard Zwakhoven (Den Haag). De veel langere Zwakhoven benutte zijn lengte optimaal, bleek over een enorme kin te beschikken (hoezo Zwakhoven?) en won zo de partij op punten.

Ook de Bulgaarse Frisiaan Teodor Dzhamov, boksend in het middengewicht tot 75kg, zorgde voor spektakel door van halfzwaargewicht Jesse Franke uit Twente, welke een enorme bus fans had mee genomen en over een bodybuilding gespierd lichaam beschikte, de hele ring door te meppen. Hij gaf Jesse geen kans om enig initiatief te ontplooien door onvermoeibaar hard door te stoten. Dit leverde een unanieme puntenoverwinning op.

Middengewicht Wâldhoeker Egbert Smit trad aan tegen voormalig MMA en kickbokser Wesley Voermans van Aleco. Ook dit werd een harde hoogstaande partij die ongelukkig eindigde voor Smit omdat hij de scheidsrechter niet goed begreep na 8 tellen rust. Hierdoor werd hem een bijna zekere overwinning ontzegd.

Als afsluiter bokste publiekslieveling Jeffrey Rozendaal tegen de ongeslagen David Kastiel van Seconds out Almere, eerder dit jaar won Kastiel nipt op punten. Deze keer bleek hij echt een maatje te groot voor Rozendaal. Deze ging strijdend ten onder, de partij werd in de 3e ronde door de scheidsrechter gestopt.

Enigste A-klasse partij was de ervaren Ferenc Soepboer (69kg) tegen opkomend talent, en nog B-klasser, Colin van Haarlem uitkomend voor ABOV Hoorn. Ferenc Soepboer won op punten.

Met c.a. 500 man publiek bleek Leeuwarden wederom het Mekka van het landelijke Boksen.

Bernard Jansen, Boksschool De Wâldhoek
Deel dit bericht