Afgelopen vrijdag 13 december werd er ruim 43.000 euro opgehaald voor Stichting Hartekind tijdens het eerste buisiness-boksgala in Friesland. In het uitverkochte Westcord WTC Hotel waren zo´n 450 toeschouwers aanwezig die getuige waren van acht business bokspartijen. Boksgala Knokken met je Hart is dus een waar succes te noemen.

Knokken met je hart
© Simon van der Woude

In ruim drie maanden werden de zestien ondernemers klaargestoomd voor de ring. Dit gebeurde onder begeleiding van trainer Frank van Zomeren en zijn vader Henk bij boksschool Frisia. Samen zetten zij zich in voor stichting Hartekind, dat onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen ondersteund. De ondernemers, van filmmaker tot kroegbaas, legden bovendien allemaal 1000 euro in om mee te mogen doen.

Initiatiefnemer Bauke Lodewijk uit Leeuwarden heeft zelf een speciale band met de stichting. Zijn zoontje Luc werd zes weken na zijn geboorte opgenomen in het ziekenhuis: hij had een gat in zijn hart. Zo veranderde hij en zijn partner ineens in ouders van een hartenkind. Uiteindelijk kwam het goed, maar Bauke kon het niet vergeten. Hij moest iets terugdoen. En zo kwam Boksgala Knokken met je Hart tot stand. Daar kwam Bauke zelf ook in de ring tegen Peter Korf, manager bij een snoepjesfabriek. Een partij die Bauke met winst afsloot.

Trainer Frank van Zomeren was trots op alle deelnemers. ,,De onderlinge band is enorm hecht geworden. We hebben iets gedaan wat moeilijk te overtreffen is, maar zeker een herhaling verdient. Volgend jaar opnieuw? Absoluut!”

Uitgebreid verslag lees je op https://huisaanhuisleeuwarden....

Check hier de trailer van Boksgala Knokken met je Hart:

 

Deel dit bericht