Boksgala-Winschoten

Maar liefst 30 jaren werd er niet gebokst in Winschoten. De handschoenen leken op wedstrijdtechnisch vlak definitief in de wilgen te zijn gehangen, maar Luppo Busemann van BOWI had daar andere gedachten over. Tien jaar geleden werd zijn boksvereniging bijna opgegeven, maar hij knokte zich terug. BOWI ging weer leven en op zaterdag 23 februari 2019 volgde er zelfs een professioneel boksgala. Met ruim 400 aanwezigen en 17 prachtige partijen in de hal aan de Stikkerlaan in Winschoten mag het boksgala van BOWI een groot succes genoemd worden.

Zichtbaar trots liep Luppo Busemann door de spreekwoordelijke wandelgangen. De ring stond klaar, het geluid werd getest door Ring Announcer Ray Martin en de officials o.l.v. Cem Taylan Dunar begaven zich naar de ring. De banken én de tribunes zaten vol en dus kon een memorabele avond beginnen. Er waren boksers uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland én uit Duitsland. In de eerste helft van de avond viel vooral de partij op tussen Sohrab Roustaiy van BV Appingedam en Geal Meindersma van BV de Waldhoek. Een partij tussen twee grote talenten, waarbij iedere aanwezige boksliefhebber zijn spreekwoordelijke vingers aflikte. In de partij, die volgde maakte Rutger Schadenberg van BV Emmen grote indruk. Hij gaf zijn tegenstander uit het Duitse Leer geen enkele kans en bokste de partij zeer professioneel uit. Kosten noch moeite waren gespaard om de ‘comeback’ in de bokssport tot een succes te maken. In de pauze verzorgde dansgroep F2DC een spectaculair optreden en ze kregen hiermee het publiek op de banken.

De eerste KO van de avond kwam op naam van Jesse Kramer van BV Appingedam. Al in de eerste ronde wist hij zijn opponent naar het canvas te werken. Een kunstje, of liever gezegd a noble art, die Michael Connely van Boxing Stad Groningen wist te herhalen in zijn partij tegen Jimmy Brown van BV Arnhem. Dit keer werd de partij in de tweede ronde beslist. The Main Event of the Evening ging tussen topbokser Sammy Wagensveld en de Ierse Colm Quinn. Ondanks het feit, dat de ijzersterke Ier, die deels in Groningen woont, 80 van zijn 100 partijen in Ierland had gewonnen wist ‘The Boy Next Door’ uit Boskoop de partij winnend af te sluiten. Een fantastische partij als afsluiting van een fantastische avond. Eén ding staat na dit gigantische succes vast: het zal niet weer 30 jaren duren voordat er weer gebokst zal gaan worden in Winschoten.

Door: Ray Martin
Foto (Credits: Rindert de Vries)

Deel dit bericht