Boksouwe|bart slim

Ze noemen boksen ook wel: the noble art of self defence en vechtsport: martial arts. Wie goed kijkt naar het boksen ontdekt op zeker moment de schoonheid in het gevecht en de esthetiek van de strijd. Voor de Rotterdamse kunstenares Vera Nederlof is de bokser haar muze.

Na een carrière als grafisch vormgever die aan ballet deed had ze op zeker moment behoefte aan vrijheid, zowel in haar werk als in haar leven. Die vond ze in het boksen. Ze begon boksers te tekenen in de boksschool en omarmde zelf de sport ook. Vera ontdekte de paralellen en raakvlakken tussen het dansen en de bokssport. Inmiddels is het boksen haar creatieve inspiratiebron en schildert ze boksers in al hun verschijningen en gedaantes, even sterk als kwetsbaar.

Vera's werk is te zien geweest in het Stedelijk Museum in Schiedam en op verschillende plekken in de boksstad Rotterdam. Op zaterdag 19 maart wordt een groot werk van haar onthuld in de Zaagmolenstraat in Rotterdam, vlakbij de boksschool waar ze ooit de sport ontdekte.

Deel dit bericht