Onder toeziend oog van bondscoach Hennie van Bemmel en Europees jeugdtalent Chelsey Heijnen, profbokser Alicia Holzken en talloze andere prominenten vonden op tweede pinksterdag de finales plaats van het NK jeugd. Vanuit het hele land waren verenigingen afgereisd naar Rijswijk, waar Sportcentrum Nicolaas voor een uitstekende entourage had gezorgd. De trainingslocatie was omgetoverd tot een knusse bokstempel die bomvol zat. Het team van vrijwilligers van Vincent Stikkolorum en de officials van de Boksbond waren verantwoordelijk voor een puik verloop van het bomvolle finaleprogramma.

NK jeugd 2019 4

Helaas konden enkele toptalenten door het ontbreken van een tegenstander niet in actie komen, zoals Josefien Betist. Gelukkig was er voor het Eindhovense talent Sven van Cuppen wel een gelijkwaardige Ierse tegenstander beschikbaar die goed partij gaf. De belangrijkste doelstelling voor alle deelnemers aan het NK jeugd is om wedstrijdervaring op te doen. De noodzaak van een jeugdcompetitie en vooral meer wedstrijden voor onze jeugdboksers wordt steeds groter.

Er waren een aantal bijzondere partijen en boksers die het vermelden waard zijn, waaronder de damespartij van Luna Beelo van Haagse Directe tegen Kaylie Rol van Mack Gym en de herenpartij Orhan Calisir van Boxing by Kasap tegen Miro Poletti van Sportschool Bep Kneppers. Na de pauze boksten Sohrab Roustaiy uit Appingedam en Damian Rijnen van Quality Sports in de starter junioren tot 54 kg een uitstekende wedstrijd met Roustaiy als winnaar. De drie laatste partijen van de dag waren zeker vermeldenswaardig. Luuk Zagers van Aleco bokste uitstekend tegen Junior Schaap van Fightclub Flevo. Megan de Cler van Vermeulen Benthuizen won de spannende wedstrijd nipt van Amy Holzken van Boxing gym Holzken in de B-klasse. In de afsluitende prestatie partij tussen de jeugd A-klassers Liam Jeans van thuisclub Nicolaas en Farshid Bos van Frisia, trok in een technisch verzorgde wedstrijd met veel inzet van beiden de zwaardere bokser Bos de overwinning naar zich toe.

NK jeugd 2019 3

De prestatie van Farshid Bos en Megan de Cler was bijzonder omdat beiden afgelopen zaterdag nog een finalepartij boksten in een lagere klasse, respectievelijk B- en S-klasse. Daarmee werden ze feitelijk twee keer Nederlands kampioen in één weekend.

NK jeugd 2019 1
Boris van der Vorst
Deel dit bericht