In Oostzaan vond gisteren de aftrap van een mooi boksweekend plaats. De organisatie, onder leiding van Gilbert Hallie en Mario Walda, had een aantrekkelijk boksprogramma georganiseerd met een combinatie van hoogwaardig Olympisch boksen en twee profpartijen.

NL vs Schotland

De heren van boksteam NL kwamen in eigen land in de ring tegen het sterke Schotse team en boekten een nipte 4-3 overwinning. De jonge Janairo Gomes, Tony ‘White Diamond’ Jas, de ervaren Delano James en Stan ‘de Hulk’ Bertens zorgen voor de winst op een sfeervol aangeklede locatie.

Ook de twee profpartijen werden gewonnen door Nederlanders. Artjom ‘de Tank’ Kasparian won voortijdig met een goed geplaatste opstoot van Stevo Babic. Eerder op de avond stopte Kilat Bilal Hallie zijn tegenstander Dragan Dragojevic al in de tweede ronde af met lichaamsstoten, onder toeziend oog van zijn opa en oude leermeester Cees Hallie, die na een zware ziekenhuisopname op de voorste rij duidelijk zat te genieten.

Domper op de avond was de handblessure die Enrico la Cruz in de eerste ronde opliep tegen Luke Biby. Bij een hoek op de zijkant van het hoofd blesseerde hij zich dusdanig, dat hij meteen na zijn partij naar het ziekenhuis moest. Sterkte met het herstel, champ!

Vanavond is er in boksstad Rotterdam bij Van ‘t Hof weer een Boxing Night met een mooie bokskaart waarop een Zweeds en een Engels team tegen Nederlandse toppers boksen. Genieten geblazen dus!

NL vs Schotland
Artjom Kasparian prof
NL vs Schotland
NL vs Schotland
profboksers Oostzaan
Boris van der Vorst - Voorzitter
Deel dit bericht