Terwijl het coronavirus de wereld in z'n greep heeft, maakt boksend Nederland een vuist tegen dit virus. De afgelopen tijd zijn er fantastische initiatieven en slimme alternatieven ontstaan om onze geliefde sport op een veilige en verantwoorde manier te kunnen blijven beoefenen.

De eerste serieuze anti-corona maatregel van de Nederlandse regering, het verbod op alle evenementen waarbij meer dan 100 personen bijeenkomen, hakte er flink in. Ook het verplicht sluiten van bokscentra tot en met 6 april heeft een streep getrokken door de sport- en trainingsmogelijkheden.
De bokscommunity neemt haar verantwoordelijkheid en volgt de aanwijzingen en instructies van de autoriteiten goed op.

Naast deze gewaardeerde opvolging zien wij de veerkracht en flexibiliteit van onze bokscentra, trainers en boksers. Met trots zien wij de navolgende trainingsvormen ontstaan zoals:

Trainingsschema Van t Hof corona
RBV Van ´t Hof trainingsschema

Trainingsschema's

Om hun leden actief en in vorm te houden, worden door verschillende boksscholen online trainingsschema´s verspreid die iedereen gemakkelijk thuis kan volgen. Ook RBV Van ´t Hof maakte een trainingsschema:

Bekijk het gehele trainingsschema via: https://vanthof-rotterdam.nl/training-schema-voor-thuis/

Het boksronden spel van Ben Quint

Ben Quint maakte dit unieke boksronden spel. Met dit conditie / techniek spel blijf je op een leuke manier in beweging!

Download hieronder de boksronden map + speluitleg:

Ben Quint Boksronden spel coronavirus
Boksronden map Ben Quint
ben-quint-boksronden-spel.f1585400804.jpg
392,7 KB · Image · 28 mrt. 2020
Van ´t Hof online bokslessen corona
Online boksles RBV Van ´t Hof

Online bokslessen

Op het internet worden verschillende online bokslessen aangeboden. Zo ook door RBV Van ´t Hof (foto). In deze online bokslessen kan je stap voor stap meedoen met de trainer, zoals je dit in een normale les ook zou meemaken. Ook in de besloten Facebook groep ´Boksfans van Nederland´ worden online bokslessen geplaatst door verschillende sportscholen (https://www.facebook.com/group...).

Trainingsfilmpjes

Naast complete bokslessen, verschijnen er ook losse trainingsvideo's. Met deze video´s kan men inspiratie opdoen voor eigen workouts en verschillende technieken thuis zelfstandig oefenen.

Trainingsfilmpjes coronavirus
Club BOKS, Patrick Baart, Verhaegen Sports-Boxing

Het is belangrijk om lichamelijke en geestelijk te blijven trainen en als dit gebeurd op de voorgeschreven minimale veilige afstand tot anderen (1,5 meter), dan overwinnen wij deze strijd.

Rene Braad, Directeur
Deel dit bericht