A CLEAN BREAK FOR WORLD BOXING

De Nederlandse Boksbond is enorm trots op het besluit van voorzitter Boris van der Vorst om zich kandidaat te stellen voor de functie van President van de AIBA, de internationale organisatie voor de (amateur)bokssport. De nieuwe AIBA voorzitter wordt tijdens het AIBA congres op 12 en 13 december 2020 gekozen.

Boris for President

De kandidatuur van Boris is belangrijk voor de boksers en de boksport in Nederland, maar zeker ook internationaal. Vanuit zijn passie voor boksen, ervaring als sportbestuurder en ervaring als ondernemer heeft Boris besloten actief mee te willen werken aan het in vele opzichten weer gezond maken van de AIBA organisatie. De huidige kritische situatie bij de AIBA moet worden aangepakt om de toekomst van het Olympisch Boksen te kunnen waarborgen. Een hele stevige uitdaging met veel verantwoordelijkheid.

Het bestuur en de directie van de Nederlandse Boksbond steunen unaniem zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de AIBA en hebben er alle vertrouwen in dat juist Boris deze klus kan klaren. Het is een unieke kans dat een Nederlandse sportbestuurder de hoogste functie binnen de wereldwijde amateur bokssport kan gaan vervullen. Hiermee zetten we Nederland en de bokssport ook bij sportkoepelorganisaties NOC*NSF en IOC stevig(er) op de kaart.

Gedegen proces

De kandidaatstelling van Boris is om in bokstermen te blijven de eerste ronde van een omvangrijke campagne die tot aan het congres gaat duren. Op 1 november a.s. moet de officiële voordracht bij de AIBA worden ingediend. In ronde 2 reviewt het Election Committee de voordrachten, waarna op 12 november de goedgekeurde kandidatenlijst naar de nationale bonden wordt gestuurd. De laatste en beslissende ronde vindt plaats op 12 en 13 december. Dan vindt tijdens een virtueel congres de stemming plaats en wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

Vanaf de eerste campagneronde is het belangrijk om direct initiatief te nemen en te laten zien dat je als belangrijke kanshebber voor de winst gaat. Het bondsbestuur, de directie en de sportkoepels gaan Boris hierbij maximaal ondersteunen. Daarnaast krijgt Boris veel steun vanuit de internationale bokscommunity.

Unanimous decision

Over de voortgang van het proces en alle ontwikkelingen rondom de verkiezingscampagne gaan we onze leden en de achterban uitvoerig op de hoogte houden. Samen met heel boksminnend Nederland staan we als een team achter Boris in zijn campagne en duimen voor een ‘unanimous decision’ in zijn voordeel op 12-13 december 2020.

Bestuur en directie Nederlandse Boksbond

In de bijlage is de officiële kandidaatstelling / nominatiebrief van Boris aan de AIBA te downloaden.


201019-Nomination-Letter-Mr.-van-der-Vorst.pdf
785,7 KB · Pdf · 19 okt. 2020
Deel dit bericht