In de Utrechtse volkswijk Zuilen heeft Jimmy Willetts sinds 2011 een heerlijke bokslocatie. Jimmy’s Gym past bij de Vlampijpstraat. Het is een industriële boksruimte voor echte liefhebbers. Bij binnenkomst staan een paar grote tractorbanden. Achter de bar hangt een scherm waar legendarische bokspartijen van Mike Tyson en Mohamed Ali vertoond worden. Oude boksaffiches hangen aan de muur. Hoewel de locatie vrij recent door Jimmy in gebruik is genomen, doet de uitstraling nostalgisch aan. Reden genoeg om met collegabestuurslid Alex van Klooster op trainingsbezoek te gaan in Utrecht.

Boris on tour januari 2020

De rasechte Utrechter Jimmy heeft het boksen eind jaren ‘80 geleerd op de Biltstraat bij Brouwer. Met collega-trainers Redouan, Arie, Dicky, Tommy en Floris brengt hij een gemêleerd publiek de liefde voor boksen bij. De sfeer is goed, met veel onderling respect. Combinaties worden in de groepstraining met studenten, ondernemers en priesters (!) goed ingeslepen. En met Mike Tyson als inspiratie worden de wedstrijdboksers getraind om naar voren te boksen en tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen.

Jimmy’s Gym is de afgelopen jaren fors gegroeid qua aantal leden. De ochtenden en avonden zijn druk bezet en ook overdag wil Jimmy open zijn. Na de turbulente beginfase wil Jimmy Willetts met zijn gym aansluiting zoeken bij andere clubs in de regio om wedstrijdboksers met elkaar te laten sparren en beginnende boksers hun eerste bokservaring op te laten doen bij de Utrechtse clubwedstrijden van ‘Stoot!’.

Boris on tour januari
Boris van der Vorst
Deel dit bericht