Het boksvirus heeft Ronald Hoogendoorn opgedaan bij Maeng Ho. Vier jaar geleden opende Ronald een sportschool in Spijkenisse die 24 uur per dag open is. Uiteraard startte hij vrijwel direct in een bijgebouw met bokslessen. Boksliefhebbers uit de omgeving wisten al snel de weg naar Sportcentrum Spijkenisse te vinden. Toen Ronald ook zijn officiële trainersdiploma’s bij de Boksbond ging halen, ontstond Boxing Spijkenisse.

Spijkenisse Boris 2

Afgelopen jaar maakte Boxing Spijkenisse zijn debuut bij het wedstrijdboksen op een prachtig gala in Zwartewaal, georganiseerd door de familie Godschalk. Zoon Delano Hoogendoorn bokste zijn eerste partij verdienstelijk. De echte sensatie van de avond was de linker opstoot waarmee superzwaargewicht Manuel Bengalo zijn tegenstander binnen 6 (!) seconden knock-out sloeg. Het visitekaartje was afgegeven.

Reden temeer voor een trainingsbezoek met districtsbestuurders Joram en Lode in Spijkenisse. Anderhalf uur lang worden we afgepeigerd met uitputtende stootcombinaties die assistent Fred commandeert. De groep is gemêleerd, met jonge talenten, wedstrijdboksers en veteranen. Bij de afsluitende sparringsessie worden de bestuurders van de Boksbond in de ring ontzien door de oersterke Manuel.

Boxing Spijkenisse bruist met veel verschillende trainingsgroepen. Een aantal oud A-klasse boksers, afkomstig van andere clubs, trainen op de dag en er zijn speciale boksgroepen voor dames en ouderen. Ook binnen het district is Ronald actief. Afgelopen zomer heeft hij meegeholpen aan boksclinics voor 1.200 kinderen in Ahoy. Een bijzondere ervaring!

Spijkenisse Boris
Boris van der Vorst
Deel dit bericht