De volgende halte van de tour langs de bokscentra in Nederland bracht ons gisteravond in het Brabantse Deurne. In de parel van de Peel, waar vroeger vooral turf gestoken werd, floreert nu Boksclub Deurne. De vereniging bestaat al ruim veertig jaar en is met zo’n 65 leden de laatste jaren hard gegroeid

Boksclub Deurne 1
Boksclub Deurne 2

Onder de bezielende leiding van voorzitter en trainer John Bersch, gesecondeerd door de gediplomeerde trainer/coaches Rik Vriens en Ahmed Khayati en assistent-trainer Ruud van Dijk, worden de Deurnese boksers technisch gevarieerde boksoefeningen bijgebracht.

Ruim anderhalf uur doceert John als een ware voorganger bokscombinaties als cultische handelingen, waarbij de fanatieke groep verbazingwekkend goed en snel reageert op de verschillende cijfermatige commando’s. Dat vraagt opperste concentratie en toewijding. Opvallend in de oefenstof is de voortdurende interactiviteit die de basis moet leggen voor correct technisch boksen en een goede sparring: bewegen, stoten zetten, verdedigen en weer overnemen.

De trainingsgroep bestaat naast collega-bestuursleden Jeroen van den Berg en Alex van Klooster uit een mix van mannen, vrouwen, wedstrijdboksers en recreanten. De training wordt afgewerkt in een gemeentelijke sportzaal, maar Boksclub Deurne verdient een eigen locatie. Helaas staat sport bij de gemeente Deurne niet hoog op de agenda en zijn er nauwelijks mogelijkheden.

De club heeft mooie ambities. Zo worden de eerste wedstrijdboksers klaargestoomd voor het echte werk in 2022. Daarnaast wordt het eerste Deurnese Business Boxing Event voorbereid dat in juli 2022 gepland staat. Deurne en de bijbehorende omliggende kerkdorpjes zijn duidelijk in de ban van het boksen!

Boksclub Deurne 3
Deel dit bericht