Teus, een boksinstituut in Alphen

Zeven dagen per week bruist de locatie van boksschool Teus de Kruyf in Alphen aan de Rijn. ‘s Ochtends bijten de Early Birds, ondernemers in Alphen, de spits af met een pittige ochtend workout. Daarna komen de meest uiteenlopende doelgroepen naar de eigenhandig verbouwde karakteristieke trainingslocatie aan het kanaal om zich in het zweet te werken. Energiek middelpunt van deze boksbedrijvigheid is Teus de Kruyf die samen met Marie-Louise Snel de meeste lessen verzorgt. Bijzonder is de Family Box voor gezinnen van veelal gescheiden ouders die op een actieve manier beter tot elkaar komen. Ook organiseert de boksschool overdag gesubsidieerde programma’s voor kwetsbare doelgroepen. Reden genoeg om een keer langs deze florerende boksvereniging te gaan.

De klassikale training voor de wedstrijdgroep wordt gegeven door voormalig pupil en A-Klasse bokser Remco Hofstede onder toeziend oog van Teus die in de ring de individuele begeleiding verzorgt. Oude knoesten als Rudy Koopmans en Cor Eversteijn sieren de wanden van de eigen boksruimte. In de geest van zijn oude leermeesters Theo Huizenaar en Gerard Bok predikt Teus zijn boksevangelie. Als actief wedstrijdbokser werd hij meermaals districtskampioen en zelfs tweede van Nederland. Vanaf de officiële start van de boksschool in 2001 bezoekt Teus veel wedstrijden met zijn boksers. Met name bij de jeugdgala’s vallen de afgelopen jaren de jonge talenten uit Alphen op. Levi Kroll en Luca Capone zijn bekende namen geworden die ook op de jeugd Bep van Klaveren Memorial in september in actie komen.

Boris on tour Teus1
Boris on tour Teus2

De samenwerking met de gemeente verloopt uitstekend. Mede door financiering van Sportimpuls bezoekt Teus de scholen in Alphen waar hij duizenden kinderen op jaarbasis kennis laat maken met de bokssport. Een prestatie waarvoor Teus in het verleden mede is geridderd. Eén keer per jaar creëert Teus met een spetterend Boksgala in Alphen een podium voor zijn boksers. Samen met een team vrijwilligers en sponsors organiseert hij steevast in het najaar een groots boksfeest waar zijn hele wedstrijdploeg in actie komt en ook lokale toppers als Roy Korving en Sammy Wagensveld als extra smaakmakers aan de bokskaart worden toegevoegd. Plannen voor uitbreiding zijn er, maar komend weekend wordt de boksschool eerst eenmalig omgetoverd tot een trouwlocatie als Teus met zijn partner Marie-Louise Snel de ring instapt om elkaar het ja-woord te geven. Namens de Boksbond alvast een fijne dag toegewenst en proficiat!

Boris on tour Teus3
Boris van der Vorst
Deel dit bericht