Wat een geweldig boksweekend op de Gemenebest Spelen in Birmingham. In een prachtige boksarena vonden de finales plaats. In een zinderende ambiance met enthousiast meelevende toeschouwers werd er op hoog niveau gestreden. En wat een geweldige sfeer!

Gemenebest Spelen

Opvallend was de sportiviteit van het Engelse publiek die mooie wedstrijden kan waarderen en ook applaudisseert voor goed presterende tegenstanders. Dat is een sportcultuur waar ze trots op kunnen zijn. De hele week al was het boksen uitverkocht. Ruim 4.000 fans bezochten elke sessie. Wat een succes en wat een stimulans voor alle boksers. Het geeft mij ook tegelijkertijd een enorme motivatie om te blijven strijden om boksen olympisch te houden.

Op uitnodiging van de organisatie was ik te gast bij het finale weekend. Opvallend was de geweldige organisatie met ruim 15.000 vrijwilligers, die ervoor zorgden dat alles vlekkeloos verliep. Vanuit de hele wereld waren sporters uit het voormalige Britse wereldrijk naar Engeland gekomen. Bij het boksen deden maar liefst 55 landen mee, waarvan er 19 een medaille wonnen. Absolute toplanden waren Noord-Ierland, India en natuurlijk de Home Nations. De overwinning van de Engelse superzwaargewicht Delicious Orie zorgde voor een mooie afsluiting voor het gastland.

In het kader van de campagne heb ik de afgelopen dagen veel landen gesproken om samen te werken voor de toekomst van onze mooie sport. Er staat veel op het spel, want we dreigen onze positie op deze multisport evenementen te verliezen. Dat is voor iedereen doodzonde, want boksen hoort bij de internationale sportfamilie en moet natuurlijk een vast onderdeel zijn op de Olympische Spelen, de Gemenebest Spelen, de European Games, Asian Games etc. Dat is een enorm voorrecht voor onze sporters, coaches en bonden om daar aanwezig te mogen zijn. Daar moeten we nu met z’n allen voor zorgen door op 24 september op het congres van de IBA voor een toekomst van het boksen te kiezen.

#keepboxingOlympic

Gemenebest Spelen
Gemenebest Spelen
Gemenebest Spelen
Gemenebest Spelen
Gemenebest Spelen
Gemenebest Spelen
Gemenebest Spelen
Deel dit bericht