Twee ontmoetingen stonden er zaterdagavond 6 mei op het programma tijdens het door Harm Blijd georganiseerde gala; Den Bosch - Rotterdam vóór de pauze en Euregio NL - Vlaamse Liga (in de Oberliga) ná de pauze. Met 3 winst uit 3 waren de thuisboksers van KnockOut Gym allen goudhaantjes.

20230506 195132

Voor de pauze was de jonge dame Liz Thijssen een van de uitblinkers met mooi technisch boksen waarmee ze ook de stijlprijs in de wacht wist te slepen. De Bossche zwaargewicht Hofmann van (HvO) zet ook zijn zegereeks voort met een puntenoverwinning tegen Zwakhoven.
Na de pauze volgde de spannende Oberliga ontmoeting van Team Euregio waaronder Olympia Vijfenzeventig, tegen de Vlaamse Boksliga waar de Nederlandse toppers El Ghazi, Elhaj en Soepboer net aan het kortste eind trokken. Winst was er voor Joshua Bloem, Jenairo Gomes en Alex Scholte welke met een uitstekend geplaatste links rechts zijn tegenstander voortijdig uitschakelde. Jenairo Gomes werd beloond met de stijlprijs als beste bokser uit de Oberliga ontmoeting.
De "main event" van de avond waren de twee jonge talent Mahmoud Al Chabtoun en Jens Johannesen. De lokale publiekslieveling Mahmoud kwam op onder een opzwepend tromslag en luid gejuich van de massale Bossche opkomst. In een mooie strijd tussen de aanstormende kampioenen ging de zege unaniem naar de thuisbokser Mahmoud.
Complimenten ook aan het uitstekende jurykorps bestaande uit Konstantinos Papadopoulos, Ivo Stamps, Theo Boomkes en Eric van den Heuvel, natuurlijk ondersteund door de onvermoeibare Els en Frans van Hak achter de wedstrijdtafel.

Jeremie Besson
Deel dit bericht