Per 1 januari 2021 wordt René Braad de nieuwe Technisch Directeur van de Nederlandse Boksbond. Hij volgt hiermee Peter Bonthuis op die 7 jaar een directiefunctie bij de Boksbond vervulde, waaronder de laatste 6 jaar die van Technisch Directeur. Bonthuis blijft na zijn aftreden bij de Boksbond betrokken.

Rene Braad militair team 1

René Braad is al vele jaren werkzaam voor de Nederlandse Boksbond en gaat zich in zijn nieuwe functie als eerste richten op de kwalificaties van Nederlandse boksers voor de Olympische Spelen in Tokyo die voor 2021 op de agenda staan. Daarnaast gaat Braad, in nauwe samenwerking met sportkoepel NOC*NSF, het Topsportprogramma 2024 en het Opleidingsprogramma verder vorm geven.

Vertrouwen in de toekomst

De Nederlandse Boksbond is blij met de aanstelling van Braad als Technisch Directeur. Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond: “Met René Braad hebben we een kundige en geschikte opvolger gevonden. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij kan doorbouwen op het huidige topsportfundament, de sportieve successen en de samenwerking met NOC*NSF die onder leiding van Bonthuis zijn gerealiseerd.”

Braad over zijn nieuwe functie

“Ik ben erg verheugd met de uitbreiding van mijn verantwoordelijkheden. Nederland kent veel talentvolle boksers en uitstekende coaches. Vanuit ons Topsportprogramma en de financiële ondersteuning vanuit NOC*NSF biedt de Boksbond een topsportinfrastructuur waarbinnen onze toptalenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het is een voorrecht om hier leiding en sturing aan te mogen geven.”

Deel dit bericht