Zaterdag 21 januari jongstleden heeft Boksschool Teus de Kruyf in samenwerking met SkyTV.nl en de Nederlandse Boksbond een succesvolle pilot gerealiseerd. Hierdoor waren de drukbezochte clubkampioenschappen in Alphen aan den Rijn live te volgen op SkyTV.nl én zijn ze terug te kijken op het streamingplatform.

“De clubwedstrijden zijn wedstrijden tussen recreatieve leden die eens willen ervaren en voelen wat een 'bokswedstrijd' met je doet qua spanning, etc... De wedstrijden zijn no-knock out met duidelijke regels. Deze regels zijn voor aanvang nogmaals duidelijk gemaakt en daar hielden alle deelnemers zich keurig aan", aldus Teus. "Er waren 8 prachtige partijen. De jongste bokser was 6 jaar en de oudste ruim 50 jaar. Team Teus heeft de leden gematched en alles heel strak gehouden.”

23 01 21 p3
Schermafbeelding 2023 01 23 om 15 07 10

Breedtesport evenement

Een van de doelstellingen van De Nederlandse Boksbond is de breedtesport voor een groter publiek toegankelijk te maken. De clubwedstrijden zoals door Bokschool Teus de Kruyf georganiseerd zijn daar een prima voorbeeld van. Een livestream voegt hier direct iets extras aan toe. Zo kunnen familie, vrienden en overige geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn eenvoudig via een computer of mobiele telefoon de wedstrijden volgen en zelfs terugkijken.

“De pilot is wat mij betreft heel succesvol verlopen", geeft NBB bestuurslid John Bersch aan. Hij was namens de Nederlandse Boksbond bij de clubwedstrijden aanwezig. "Met het systeem en de koppeling met het platform van SkyTV kunnen op bijzonder eenvoudig wijze wedstrijden en boksgala's live worden gestreamd. Dat alles is zonder specifieke kennis of cameramensen in een handomdraai te regelen. Het is een heel betaalbaar systeem en de applicatie van SkyTV.nl biedt voldoende mogelijkheden voor sponsoren van een club of deelnemers. Daarmee kan een club dus ook meteen interessante inkomsten genereren.”

Beelden zijn terug te zien via deze link: https://skytv.nl/live

Er staat een dropdown in het scherm voor deel twee. Wanneer de kijker de play button klikt dan start deel één

23 01 21 p2
23 01 21 p1

De bijgaande foto’s geven een impressie van de clubkampioenschappen op 21 januari bij boksschool Teus de Kruyf.

23 01 21 p4
23 01 21 p7
23 01 21 p6
23 01 21 p5

Partijen hebben afgesproken om met elkaar vervolgstappen te gaan uitwerken. Teus de Kruyf wil als initiatiefnemer samen met de Nederlandse Boksbond op korte termijn een effectieve projectgroep samenstellen om dit kansrijke project verder uit te werken en resultaten te kunnen boeken.

Heb je interesse om aan de projectgroep deel te nemen? Meld dat dat even bij het bestuur of bij Teus de Kruyf.

Deel dit bericht