Het Nederlandse boksleven komt gelukkig weer steeds verder op gang. Als extra impuls arriveert zondagavond 13 juni de wereldselectie van Cuba op Schiphol voor een trainingsweek in ons land. Team Cuba is hier op uitnodiging van de Nederlandse Boksbond in samenwerking met Rotterdamse partners.

De komst van de Cubanen past bij de positieve ontwikkelingen van de afgelopen week en laat zien dat ook het internationale boksen weer volop in beweging komt. Zo hebben onze twee toppers Enrico en Nouchka zich de afgelopen week in Parijs gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo. Een team van RBV Crooswijk is momenteel actief in Portugal en volgende week komen onze toptalenten in actie op het EK onder 22 in het Italiaanse Roseto.

Flyer NL vs Cuba

TeamNL vs Team Cuba

Komende week bereidt Team Cuba zich in ons land voor op de aanstaande Olympische Spelen. In die week worden onder andere diverse clinics georganiseerd waar talentvolle Nederlandse boksers aan deelnemen. Daarnaast komen ook boksers van het Rotterdam Boxing Talententeam in actie. De trainingsweek van het Cubaanse team wordt afgesloten met een boksevent op vrijdag 18 juni as. Tijdens dit event staan sparringspartijen tussen TeamNL en Team Cuba op het programma. Het event wordt afgesloten met drie profpartijen waarbij drie Nederlandse toppers in actie komen:

  • Josemir Poulino vs. Mihalis Davis
  • Xavier Kohlen vs. Bilal Messoudi
  • Artjom Kasparian vs. Osborn Mandela

Het event op 18 juni is mogelijk gemaakt en georganiseerd door Stichting Gladiatoren aan de Maas en Rotterdam Boxing.

Volg het event via de live stream!

De vriendschappelijke ontmoeting met Team Cuba is via een livestream op onze website www.boksen.nl te volgen. Houd onze website en de berichtgeving op onze socials dus in de gaten voor updates over deze ‘Cubaanse week’.

Deel dit bericht