De dag begon vandaag in mineur in Sofia op het internationale bokstoernooi Strandja met twee verliespartijen.

Allereerst liet Gradus Kraus tegen de Italiaan Commwell nog te weinig van zijn klasse zien, mogelijk vanwege de nasleep van een Corona-infectie, en verloor helaas terecht op punten. Ook bij Husniye Calisir had er meer in gezeten tegen de Russin Valeria, zeker als ze zo bokste als in de derde ronde toen ze de tactische aanwijzingen van bondscoach Sayit Yanik beter opvolgde.

Gelukkig wisten de beide dames in het avondprogramma wel hun partij te winnen. Eerst kwam debutante Luna Beeloo in de ring, die haar eerste seniorenpartij bokste tegen de veelvuldig klemmende Bulgaarse Aslahan. Luna bleef goed druk zetten en won haar partij overtuigend tegen de thuisbokser. Daarna was het de beurt aan Chelsey Heijnen tegen de Roemeense Loredana en ook Chelsey was oppermachtig.

Met die laatste partijen heeft Boks TeamNL in Sofia weer vertrouwen getankt voor morgen als de drie overgebleven heren, Cas van Peer, Delano James en Tony Jas, onder leiding van bondscoach Waleed Shekho, aan de bak moeten in het avondprogramma. Heel veel succes allemaal! En datzelfde geldt natuurlijk ook voor scheidsrechter Costa Papadopoulos die een uitstekende indruk maakt op het sterk bezette toernooi.

Uitslagen dames Strandja
Uitslagen dames Strandja
Chelsey Strandja 2022
Luna Strandja 2022
Deel dit bericht