Het Strandja toernooi 2023 zit erop... Zes Nederlandse boksers zetten afgelopen week alles op alles om de winst binnen te slepen, maar slecht twee van hen behaalden een podiumplaats.

643915 EC 32 C8 4953 B2 B0 9 C6 EC121 F804

Gisteren bokste Chelsey Heijnen de halve finale tegen China. Een wedstrijd die zij nipt verloor, met een 3-2 split decision juryscore. Haar kamergenoot, Keona Sam-Sin schopte het echter tot de finale. Vandaag was het aan haar om het op te nemen tegen een Ierse tegenstander. Maar niet zo maar eentje... Keona bokste vandaag namelijk tegen de Olympisch Kampioene! De wedstrijd verloor zij, maar zij mag naar huis keren met een prachtige zilveren plak.

Strandja is een van de oudste toernooien in Europa en bovendien een van de sterkste ter wereld. Een prachtig podium dus, waar door deze meiden prachtige resultaten werden geboekt.

De heren keren terug zonder plak, maar zij streden wel weer op wereldniveau!