De IOC Taskforce heeft vandaag bekend gemaakt dat het Europees Kwalificatietoernooi Boksen voor de Olympische Spelen wordt voortgezet in Londen van 22 tot 26 april a.s.
Het toernooi dat oorspronkelijk vastgesteld was van 14 t/m 24 maart 2020, werd onderbroken na de wedstrijden op 16 maart 2020 door de COVID-19 problematiek.

Twee Nederlandse boksers nemen deel aan het Europees Olympisch Kwalificatietoernooi. Bij de dames komt Nouchka Fontijn uit in de klasse tot 75 kg. Nouchka kwam in Londen nog niet in de ring en ontmoet volgens de loting de Griekse Aslanidi. Aangezien het toernooi voor de dames in deze categorie nog van start moest gaan, heeft de Griekse Boksbond het recht om een andere bokser af te vaardigen.

Nouchka kwalificatietoernooi
Nouchka Fontijn

Bij de heren komt Enrico Lacruz uit in de categorie tot 63 kg. Hij won in de 1/16e finale van de Israeliƫr Ahnad Shtiwi met 5-0. Enrico ontmoet in de 1/8e finale de Albanier Rexhildo Zeneli die te sterk was voor de Belg Abdelkarim Saboundji (4-1). De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de 1/4 finale en voor het Olympisch Bokstoernooi dat wordt gehouden in Tokyo van 23 juli tot en met 8 augustus 2021.