Na jaren trouwe ‘dienst’ voor boks TeamNL vond zaterdagavond in een mooie entourage het afscheidsgala van Max van der Pas, ‘The last dance’ plaats.

max van der pas

In zijn eigen thuisbasis Gemert trad koning Max voor de laatste keer in de ring voor een spetterend optreden tegen de sterke Ier O’Reilly. In een boeiend duel ging hij voor een enthousiast thuispubliek nog één keer ‘to the Max’ en won de partij verdiend. Peter Mullenberg, de andere musketier èn jarenlang boegbeeld van de Nederlandse boksbond, bokste in Gemert zijn afscheidswedstrijd en boekte eveneens een eclatante overwinning tegen de Ier Kolawele.

Beide heren werden verdiend in het zonnetje gezet door vrienden, familie, oud-bondscoach Hennie van Bemmel, kunstenares Vera Nederlof en de Nederlandse Boksbond. In het kielzog van deze twee ‘veteranen’ bokste ook de talentvolle Cas van Peer zijn voorlopig laatste wedstrijd en in de ring werd hij inspirerend toegesproken door ‘Special Forces’ Ray Klaassens. Tof was de medewerking van de Ierse bond die een sterk team afvaardigde, de officials, ringspeaker, trainers en boksers die Max en Peter een verdiend en schitterend afscheid boden.

max van der pas
max van der pas
max van der pas

Ik denk dat iedereen in de zaal ontroerd was tijdens de omhelzing met zijn trotse vader Peter.

‘His last dance’. Mooi om hier bij geweest te zijn.

Max van der Pas
Max van der Pas door Vera Nederlof
Boris van der Vorst
Deel dit bericht