Vandaag de derde dag van het boksprogramma op de European Games.

Vanochtend stond er een ontvangst door de binnenkort afscheid nemende Nederlandse ambassadeur Ron Dartel in Belarus op het programma. Hij verwelkomde o.a. de aanwezige ouders van atleten die voor TeamNL in actie komen, evenals vertegenwoordigers van NOC*NSF onder aanvoering van directeur Gerard Dielessen en vertegenwoordigers van de verschillende sportbonden waaronder de Boksbond. De ambassade werd verder vertegenwoordigd door tijdelijk zaakgelastigde Paul van Oostveen.

Minsk dag 3
Minsk dag 3 3
Minsk dag 3 2

Bij de ontvangst waren tevens een drietal ex-topsporters aanwezig die in de toekomst een rol als Chef de Mission bij evenementen zullen gaan vervullen: ex-topschaatsers Marianne Timmer en Carl Verheijen alsmede ex-tophockeyster Minke Booij. Zijn zijn samen met ex-toptennister Esther Vergeer in Minsk aanwezig en gisteren ook bij de wedstrijd van Artjom Kasparian.

De ambassadeur die veel interesse heeft in de sportwereld, liet de aanwezigen ook een gedeelte van de Belarus-cultuur zien. Zang en dans waaraan ook de Nederlandse gasten niet ontkwamen. De ontvangst vond plaats in het befaamde Belarusian Musical Theater.

De 100e partij van het Bokstoernooi was die van Peter MÜLLENBERG en de Turk Berat ACAR.
Een spannende wedstrijd die leidde tot een split decision in het voordeel van Peter. 3x 29-28 en
2x 28-29.

Peter Minsk 22
Peter Minsk 23
Peter Minsk 24

Enrico LACRUZ kwam uit in het avondprogramma en maakte korte metten met zijn tegenstander uit Azerbeidjan GAZIBAYOV. 5-0 was het eindresultaat. 4x 30-26 en 1x 30-25.

Enrico Minsk
Enrico Minsk 2
Enrico Minsk 3

De partij van Max VAN DER PAS begon al toen Enrico zijn derde ronde bokste. Een gelijk opgaande strijd met een split decision. Onder toeziend oog van de nieuwe voorzitter van NOC*NSF Anneke van Zaanen en Herbert Wolff trok de Zweed CHARTOI aan het langste eind met een score van: 28-28, 28-28, 29-27, 29-27 en 27-29.

Max Minsk 23
Wit vlak
Max Minsk 22

Zoals het programma voor de komende dagen er nu uitziet hebben de Nederlanders morgen een dag vrij.
De 25e juni staan op het programma:

Middagprogramma (177): Enrico Lacruz 1/8 finale

Middagprogramma (192): Artjom Kasparian 1/8 finale

Avondprogramma (198): Peter Müllenberg ¼ finale

Deel dit bericht