Een vruchtbare week voor Boks TeamNL in Polen tijdens de International Silesian Women's Boxing Championships.

EB12 CD3 B 151 A 4 DB4 BED1 02 D3 D14 AAC8 D

Het team, bestaande uit Gabriella Weerheim (Y54), Aaliyah Hoppema (J66), Tara Vogels (J54), Kris-Anne Mulder (E70) & Juna Prinssen (E57), keert vandaag huiswaarts met drie medailles.

De jongsten van de groep behaalden opeenvolgend:

  • Zilver, Junioren 54kg, Tara Vogels
  • Goud, Junioren 66kg, Aaliyah Hoppema
  • Goud, Jeugd 54kg, Gabriella Weerheim

Tara maakte met dit toernooi haar Internationale debuut. Ze nam het in de finale op tegen een ervaren en op afstand boksende Oekraïense tegenstander. En niet zomaar eentje; deze tegenstander werd dit jaar Europees Kampioene in haar klasse. Wat een lastige opgave leek, bleek uiteindelijk een prachtige en gelijkopgaande pot. Voor Tara geen winstpartij, maar ze neemt een mooie zilveren medaille mee naar huis.

Aaliyah Hoppema mocht het in de eerste ronde opnemen tegen een thuisboksende Poolse tegenstander (Junior bronzen medaillewinnaar EK 2021). Met overtuigende stoten trok zij de winst naar zich toe, waarna ze in de finale tegen een Noorse tegenstander kwam te staan. Ook dit keer sloot zij de wedstrijd af met winst op punten. Aaliyah neemt Goud mee naar huis!

Gabriella Weerheim kwam dit toernooi maar liefst drie keer de ring in. De eerste ronde tegen Oekraïne, brons medaillewinnares op het EK Jeugd. De lange armen van deze tegenstander konden Gabriella niet op afstand houden. Tweemaal nam Gabriella het daarna op tegen verschillende tegenstanders uit Frankrijk. Eerst tegen de Europees Kampioene in haar poule, daarna tegen een andere deelneemster van ditzelfde EK. Beide keren moest ze even inkomen, maar trok ze de winst met een spetterende tweede en derde ronde naar zich toe. Welverdiend GOUD voor Gabriella Weerheim.

Kris-Anne Mulder had een lastige opgave tegen haar tegenstander uit Polen en kwartfinalist op het WK 2022. Vanuit beide hoeken werden rake klappen uitgedeeld, alleen waren dit er vanuit de Poolse hoek net wat meer. Kris-Anne verliest haar partij op punten en werkt de dagen daarna verschillende sparringen af.

Juna Prinssen nam het in haar eerste partij op tegen een ervaren Kazachstaanse. Een wedstrijd die de Nederlandse niet naar zich toe wist te trekken. De volgende dag kreeg zij een herkansing; ze bokste nogmaals een officiële wedstrijd, dit keer tegen een Poolse tegenstander. Deze pot resulteerde in een zege voor Nederland: unanieme winst voor de blauwe hoek.

Een mooi begin van dit boksseizoen…

Gefeliciteerd aan dit team, inclusief begeleidende coach Sayit Yanik, namens de Nederlandse Boksbond.

C5 B71 F19 1 A6 F 45 D8 B0 FE 3 D73 F9 CE4533
4 E345131 1 F6 F 49 A4 8233 2 E0215 A9 C7 F6
8 D1 C7 FA8 84 E3 4 E2 C A7 EC 0 C073169 C3 A2
Deel dit bericht