Durendal boksgala3

Vrijdagavond 5 april vond in Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen de tweede editie van het Durendal Boksgala plaats.

Ook dit jaar heeft Boks Academy Nijmegen (BAN) de dispuutleden van Durendal drie maanden lang voorbereid op hun bokswedstrijd deze avond. Ook twee eigen wedstrijdboks(t)ers van de BAN kwamen in actie: Tandjero en Nisha maakte beiden hun debuut. Onder leiding van een officiƫle scheidsrechter en jury van de Nederlandse Boksbond maken de studenten er een waar spektakel van. BAN trainer/coach Willy van Haaren coacht de rode hoek, trainer/coach Kemal Kirmiziyuz de blauwe.

Toegeschreeuwd door ruim 1400 uitzinnige dispuutleden knokken de studenten alsof hun leven ervan afhangt. Immense vechtlust compenseert de door de spanning vergeten bokstechniek. Winst of verlies; iedereen wordt met gejuich en respect onthaald. Eeuwige roem valt alle deelnemers ten deel.

Backstage maakt de grote spanning langzaam plaats voor adrenaline, tranen, vreugde en verzoening. De bokshandschoenen maken plaats voor lange galajurken en 5-delige pakken: je herkent de boksheld(inn)en niet meer terug.

De BAN is ontzettend trots op haar eigen debutanten en ook zeker op de Durendalboks(t)ers. Wij genieten nog even na, wat ons betreft tot volgend jaar!

Durendal boksgala4
BAN | Willy van Haaren
Deel dit bericht