Op woensdag 13 april om 19:00 uur zal in Complex Maastricht het eerste officiële studenten boksgala plaatsvinden tijdens het evenement Chique Publique, georganiseerd door het Heren Dispuut Silenus.

studentengala maastricht 2022

Vlak voor de Covid epidemie legde het Dispuut Silenus contact met SCM-Boxing. Zij wilden tijdens hun evenement Chique Publique bokswedstrijden organiseren tussen Maastrichtse studenten. Iedere student kon zich hiervoor aanmelden en opgeleid worden tot bokser. Van hieruit zou een selectie gemaakt worden met de beste boksers die uiteindelijk tijdens hun evenement Chique Publique in actie zouden komen in de ring.

De samenwerking tussen SCM-Boxing en Silenus was geboren. De Nederlandse Boksbond was ook enthousiast en na overleg werd afgesproken dat de wedstrijden onder auspiciën van de Boksbond te laten plaatsvinden.

Door de lockdowns liep het evenement vertraging op, maar eind vorig jaar werd besloten om te starten met de aanmeldingen voor deelname aan het programma. 45 Maastrichtse studenten meldden zich vervolgens hiervoor aan en begonnen fanatiek met de opleiding bij SCM-Boxing. Uit deze groep zijn uiteindelijk 8 dames en 8 heren geselecteerd om 13 april in actie te komen tijdens het evenement Chique Publique. Zij zijn dolenthousiast om deel te nemen aan hun eerste wedstrijd in de bokssport.

Nadat de kaartverkoop begin dit jaar startte, was dit binnen mum van tijd uitverkocht. Maar liefst meer dan 1200 kaarten werden verkocht.

EERSTE MAASTRICHTS STUDENTEN BOKSGALA - Samenwerking Heren Dispuut Silenus, SCM-Boxing en de Nederlandse Boksbond
Deel dit bericht