In overleg met de Internationale Boksbond AIBA wordt het Pré-Olympisch top toernooi in Eindhoven geannuleerd.

De vijfde editie van de Eindhoven Box Cup bij Hotel van der Valk in Eindhoven, die gepland stond van 20 tot en met 24 mei gaat helaas niet door. Het organisatiecomité heeft dit in overleg met de internationale boksbond AIBA besloten.

De belangrijkste reden is dat veel deelnemende landen aan hun topsporters een negatief reisadvies afgeven voor reizen naar Nederland. Met name vanuit Azië, maar ook Rusland, Ierland en Engeland hebben om deze reden de selecties teruggetrokken. Dit zou resulteren in een sterk uitgedund deelnemersveld. Het organisatiecomité is van mening dat het de kwaliteit van het toernooi niet kan leveren zoals in voorgaande jaren en daarom is besloten om het geplande evenement in mei niet door te laten gaan.

De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA. De Eindhoven Box Cup is het enige AIBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd en wordt ondersteund door NOC*NSF.

Grootste boks evenement van West-Europa

Het organisatiecomité beraadt zich momenteel samen met AIBA, de Nederlandse Boksbond en de autoriteiten over een nieuwe datum.

Lees hier meer: https://www.ed.nl/eindhoven/co...

Deel dit bericht