Sinds de verhuizing in september 2016 naar de huidige fraaie trainingslocatie in Horst, is het hard gegaan met Energetic Training. Van 90 leden in 2016 staat de teller begin 2019 inmiddels al op bijna 350 leden. Hiermee behoort ET tot de grotere bokscentra in Nederland. En de rek is er nog lang niet uit, want boksen is mateloos populair en eigenaresse en bokstrainer/coach Willeke Verdellen speelt hier perfect op in: “Diversificatie is een belangrijk deel van ons succes.”

AV7Q3877_Dx O_2-L

Energetic Training biedt als commercieel bokscentrum dagelijks een gevarieerd aanbod waarbij boksen wordt ingezet als middel voor professionele trainingen. Willeke: “Het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de fysieke en mentale voordelen van de bokssport. Het sociale en persoonlijke contact speelt hierbij een grote rol. We bieden onze leden op elk niveau uitdagende, gevarieerde en toegankelijke trainingen en workshops aan. Voor recreanten en wedstrijdboksers. Met als uitgangspunt plezier, veiligheid, respect, variatie, uitdaging en professionaliteit.”

Persoonlijke doelen en behoeftes

“Onze trainingen zijn bedoeld om jezelf bokstechnisch, -tactisch en strategisch te verbeteren of om je hoofd leeg te maken, afvallen”, geeft Willeke aan. “Maar ook om steviger in je schoenen te leren staan, opbouw conditie, kracht etc. om je te helpen bij het behalen van je persoonlijke doelen, om je stress kwijt te raken of gewoon om op een sociale en ontspannen manier lekker in beweging te zijn. Ons aanbod is geschikt voor iedereen in de leeftijd van 9 t/m 66 jaar, wat je persoonlijke behoeftes of doelen ook zijn.”

ZNK18-dino-hoek-willeke

Breedtesport

De snelle groei van Energetic Training zit vooral in de breedtesport. “Het boksaanbod van Energetic Training is breed en divers en zo spelen we in op de behoeften uit alle lagen van de samenleving”, legt Willeke uit. “We hebben trainingen voor kids en jongeren, ladies only lessen, trainingen voor beginners en gevorderden, PLUS lessen (groepslessen met een lagere intensiteit), padstrainingen, HIIT trainingen, krachttraining voor vechtsport, wedstrijdtrainingen en Personal Training. Daarnaast verzorgen we in ons bokscentrum of op locatie bij opdrachtgevers mentale weerbaarheidstrajecten en agressieregulatie.”

Energetic-Bokstraming-201803250021
Energetic Training zaal

Inspelen op nieuwe kansen

De rek in de groei lijkt er voor Energetic Training nog lang niet uit. Want vanuit haar passie voor boksen blijft Willeke inspelen op mogelijkheden om boksen in te zetten als middel. Zoals bijvoorbeeld boksen voor parkinsonpatiënten, waarbij wordt samengewerkt met gespecialiseerde fysiotherapeuten of trainingen voor ouderen waarbij weerbaarheid en zelfverdediging centraal staan. Ook in de directe omgeving zijn de initiatieven en activiteiten van Willeke en Energetic Training niet onopgemerkt gebleven. In november 2017 won ze in haar gemeente Horst aan de Maas de Jonge Ondernemersprijs 2017. Een mooie beloning voor de ontwikkeling van haar bokscentrum.

Alex-willekering

Wedstrijdsport

Al tijdens haar opleiding voor trainer/coach bij de Nederlandse Boksbond is Willeke gestart met een eigen groep wedstrijdboksers. Inmiddels zijn de eerste successen al behaald. Zo maakten de boksers van Energetic Training indruk tijdens de ZNK 2018. Twee boksers wisten tijdens hun eerste toernooi al meteen beslag te leggen op het kampioenschap. Ook vanuit de wedstrijdsport ziet Willeke kansen om het trainingsaanbod verder uit te breiden. “In samenwerking met Maarten van Berlo zijn we nu onder andere bezig met het opzetten van een krachtprogramma voor wedstrijdboksers en een cognitief trainingsprogramma voor de wedstrijdgroep. En kijken we naar voeding in relatie tot de wedstrijdsport. Ook hier liggen nog veel mogelijkheden om iets aan het boksen toe te voegen.”

Biografie trainer/coach Willeke Verdellen

Willeke Verdellen, 19 april 1985
Eigenaresse bokscentrum Energetic Training

Opleidingen:

 • CIOS Sittard Coördinator uniformberoepen & Sociale bewegingsagogie
 • Fitvak Fitnesstrainer A
 • Mad Dogg Athletics Spinning instructeur
 • Fontys Tilburg Sportmanagement
 • KNKF Docent weerbaarheid en agressieregulatie
 • GGzE Empowerment trainer
 • NIVM Respons trainer ‘omgaan met pesten en groepsdruk’
 • Rabobank Minimaster voor ondernemers
 • NBB Trainer/coach KSS3

Werkervaring:

 • Sportscholen allround medewerker
 • Stichting sport & sociale begeleiding (SSB)
 • Politie IBT-docent
 • Eigenaar Energetic Training

Bokservaring: Nationaal en internationaal gebokst op A-klasse niveau

Verenigingen:

 • The Golden Gloves
 • Boxingacademy Arnold Vanderlyde
 • Mesa sport
Willeke-Verdellen
Deel dit bericht