Een enerverende boksavond gisteren, in het Italiaanse Roseto, waar twee Nederlandse boksers een geweldige prestatie geleverd hebben op het EK onder 22.

Gradus Kraus EK U22 2021 5
Mustafa Akraa EK U22 2021 uitslag kwartfinale
Uitslag Mustafa Akraa tegen Armenië

Mustafa Akraa bokste een prachtige en veelzijdige partij tegen de wild knokkende Armeen en was elke ronde superieur. De jury honoreerde dat ook met een unanieme overwinning. Mustafa valt hiermee in de prijzen en bokst de komende dagen voor de kleur van zijn medaille. Om te beginnen bokst hij vanavond rond 19:30 uur in de halve finale tegen de als eerste geplaatste Artyusk Gomtbyan uit Georgië.

Een uur na het optreden van Mustafa kwam Gradus Kraus in de ring tegen zijn Wit-Russische tegenstander. Gradus begon wat stroef, waardoor hij aan het eind alles uit de kast moest halen om de overwinning naar zich toe te trekken. De Witrus wankelde, kreeg acht tellen, maar won op zijn allerlaatste benen de partij. Met ondersteuning van zijn trainers kwam hij strompelend uit de ring en moest zich volledig uitgeput bij de medische post laten verzorgen. Helaas voor Gradus geen volgende ronde, maar wat hebben we weer genoten van deze uiterst talentvolle bokser!

Dank gaat uit naar de puike begeleiding van Waleed Shekho en Sayit Yanik.

De wedstrijd zal wederom per livestream te volgen zijn: https://www.youtube.com/channe...

Deel dit bericht