Na een studie fiscaal recht en een prachtige amateur carrière waarin hij maar liefst 4 maal Nederlands Kampioen werd, begon Xavier Köhlen in 2018 zijn professionele carrière!

Xavier kohlen
© Lucho Carreno

De dertig jarige bokser uit Sittard-Geleen traint al jaren onder de bezielende leiding van Patrick Driessen in Heerlen bij boksclub Olympia 75 aan zijn skills en power in de ring. Dit alles combineert hij met zijn werk als gerechtsjurist belastingrecht voor het gerechtshof in ‘s Hertogenbosch.

In 2019 was Köhlen al één van de smaakmakers in Carré toen hij over 10 rondes op punten won van zijn Duitse tegenstander! In de afgelopen jaren was hij een ongeslagen profbokser met 11 gewonnen partijen op rij. Afgelopen april kreeg hij in Hongarije de kans om de intercontinental-wereldtitel in het superwelter gewicht te veroveren. Helaas verloor hij deze partij op punten tegen de Hongaarse thuisfavoriet.
Nu keert Köhlen terug in de mooiste boksring van Nederland, met de opgedane ervaringen in al zijn bokspartijen van de afgelopen jaren om tegen Brice Bula Galo te strijden om de BeNeLux titel.

Voor meer informatie: www.benbrilmemorial.nl

Deel dit bericht