President Alexander Loekasjenko heeft vrijdag 21 juni 2019 de 2e European Games officieel geopend. Allereerst de presentatie van de 50 deelnemende landen. Als eerste zoals gebruikelijk de Griekse afvaardiging, als 34e land was Nederland aan de beurt. TeamNL werd voorafgegaan door Nouchka Fontijn die de Nederlandse driekleur droeg en werd afgesloten door Chef de Mission Peter van den Hoogenband, die eerder op de dag ook aanwezig was bij het door Peter Müllenberg gewonnen voorrondegevecht. Een ovationele ontvangst viel de delegatie van Belarus ten deel door 22.000 toeschouwers
in het volle Dynamo Minsk-stadion.

Wit-Rusland (Belarus) presenteerde in een wervelende show veel van haar historie vol met culturele hoogtepunten. Andere onderdelen van het programma waren onder meer de presentatie van de vlaggen van Belarus en het Europees Olympisch Comité en werd afgesloten door een spectaculaire ontsteking van de Europese vlam, begeleid door een vuurwerk.

Speciale aandacht werd ook gegeven aan de vele duizenden vrijwilligers die zowel van binnen als buiten Belarus zijn gerecruteerd.

Opening games minsk
Opening games minsk4
Opening games minsk 3
Opening games minsk2
Opening games minsk5
Deel dit bericht