Tijdens de aanstaande ALV op donderdag 30 juni wordt een aantal nieuwe bestuursleden voorgedragen. In aanloop naar de ledenvergadering willen we de toekomstige bestuursleden alvast aan jullie voorstellen.

Portretfoto Linda Ooms

Algemeen bestuurslid breedtesport: Linda Ooms

Linda Ooms (39 jaar) zal vanaf dit jaar de functie van algemeen bestuurslid breedtesport binnen de boksbond vervullen. Linda is een gepromoveerd bewegingswetenschapper en doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Haar promotieonderzoek ging over de rol van sportbonden en sportverenigingen bij het in beweging brengen van inactieve burgers. Op basis van haar onderzoek ziet zij ook kansen voor boksclubs om hier een bijdrage aan te leveren.

In haar vrije tijd is Linda een fanatiek sporter. Ze doet aan boksen en is nog steeds actief als wedstrijdbokser (A-klasse 52 kg). Daarnaast doet ze graag mee aan hardloopwedstrijden. Vorig jaar is ze Nederlands kampioene boksen in de 51 kg geworden en won ze zilver op de 800m bij het NK Masters outdoor. Daarnaast zwemt en fietst ze graag. Haar motto is altijd: 'Nothing is impossible'.

Daarnaast vind ze het leuk om andere mensen enthousiast te maken voor sport. Ze geeft hardloop- en (kick)bokstrainingen aan jeugd en volwassenen.

Ze is ervan overtuigd dat ze met haar wetenschappelijke achtergrond en sportachtergrond boksen als breedtesport breder op de kaart kan zetten. Ze wil graag meer jeugd aan het boksen krijgen (en houden) en boksen inzetten als middel om de mentale gezondheid van mensen te verbeteren.

Deel dit bericht