Nouchka Fontijn heeft gisteren haar eerste partij in Tsjechiƫ tegen de Poolse boksster Kaczmarska probleemloos gewonnen. Het werd een 5-0 uitslag in het voordeel van de Schiedamse. Vandaag staat zij daarom in de halve finale.

Nouchka grand prix usti 2021 kwartfinale
Nouchka wint in Usti van haar Poolse tegenstander

Fontijn bokst deze week in een internationaal toernooi in het Tsjechische Usti nad Labem. De deelname aan dit toernooi is een belangrijk onderdeel van haar voorbereidingen op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) dat van 4 tot en met 8 juni aanstaande in Parijs wordt gehouden.

Door de winst van gisteren in haar eerste partij, staat morgen de tweede partij op Fontijn te wachten. Dat is een bijzondere ontmoeting. Het is namelijk opnieuw een gevecht tegen Lauren Price uit Wales. Price is de boksster die in 2019 via een protest de wereldtitel afhandig maakte van Fontijn.

Deze dames troffen elkaar daarna nog eens in februari in Debrecen (Hongarije) waarbij Fontijn met 4-0 ruim aan het langste eind trok.

De finales van dit toernooi in Tsjechiƫ zijn aanstaande zaterdag. De coaching is weer in handen van Abdul Fkiri en Sayit Yanik.

De halve finale tussen Fontijn en Price is vanmiddag rond 17:00 uur te volgen via de volgende link: http://www.youtube.com/czechbo...

Deel dit bericht