Francesco Wessels2

Stuwende kracht namens NOC*NSF achter het Topsportprogramma van de Nederlandse Boksbond is Francesco Wessels. Hij is als prestatiemanager zeer nauw bij het Boksproject en huidige Boksprogramma, betrokken geweest. De Technische staf van de Boksbond (Hennie van Bemmel, Abdul Fkiri en Peter Bonthuis) heeft nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Ook bij vele internationale bokstoernooien gaf Francesco acte de présence.

NOC*NSF heeft besloten Francesco Wessels de verantwoordelijkheid voor een aantal andere grote sportbonden te geven waardoor hij afscheid neemt van het Boksprogramma. Zijn positie wordt overgenomen door Jan van Veen. Ongetwijfeld blijven er goede contacten met Francesco bestaan op Papendal en bij grote internationale boksevenementen.

Maandag 1 april 2019 heeft Technisch Directeur Peter Bonthuis op Papendal een overdrachtsgesprek gehad met Francesco Wessels en Jan van Veen. Aan het einde van die bespreking is namens de Boksbond als blijk van grote waardering aan Francesco Wessels het predicaat “Lid van Verdienste” toegekend.

Deel dit bericht