Bandlid Marinus Veldhuijzen van de Leidsche band Goldwölff (https://goldwolffband.com/) wilde hun debuut EP in stijl lanceren en dacht meteen aan een gemengd event met boksen, iets wat hij regelmatig met passie doet. De Boksbond was enthousiast en werkte hier graag aan mee. Marinus trommelde meer bands bij elkaar, en Boxing Club Leiden en Bokshuis hebben mooie wedstrijden geprogrammeerd. Als kers op de taart kwam daar later ook de inhaalfinale NK heren elite A-klasse 92+ kg bij.

Een boksring in een volle zaal. Bands op het podium. Nog meer publiek op de balkons. Dikke Dennis staat bekend als een podiumbeest met zijn band The Rockers maar bewees zich een uitstekende, opzwepende ringspeaker, Ray Martin watch out! Genoeg introductie, hoe was het boksen? Dit waren de hoogtepunten.

Een demo tussen heren die direct hun boekje mogen aanvragen. Dhuka Arnouts en Sem van der Linden vochten in hoog tempo, hadden strakke stoten over en weer en wisten fel, maar toch beheerst te boksen, wat knap is voor een debuut in zo’n setting. Eind ronde twee moest de partij gestaakt worden vanwege een heftige bloedneus van Sem.

Minder beheerst, maar zeer vermakelijk voor het publiek was de partij tussen Yassir Boussetta en Jeremy Kamphuis. Het liefste was alles hard en ze gooiden hun hele lichaam achter de stoten. Het leverde harde treffers en ongemakkelijke clinches op. De bokskenner zal deze nieuwelingen nog tips kunnen geven, maar voor het publiek was het randje van je stoel actie. Een unanieme zege voor Yassir.

Goede contacten zijn belangrijk als je boksers moeilijke tegenstanders hebben, gelukkig beschikt coach Rafael Anon Roks daarover. Voor Melanie Machielse werd de Belgische Siham Snoussi gehaald. Melanie wist drie ronden te controleren en haar voordeel in reach te benutten. Snelle jabs, scherpe counters, lichaam niet vergeten en luisteren naar je hoek, dat was het recept voor succes. “Voorhand wegtikken en overnemen”, goed gezien door de coach en goed uitgevoerd door pupil. Een unanieme overwinning voor de thuisbokser.

Voor de andere thuisbokser Marco Hockx betekende dit gala zijn debuut in de C-klasse en tegelijkertijd een rematch tegen Harut Paramjan uit Den Bosch. De partij ging explosief van start met beide boksers die het midden van de ring probeerden te pakken. Harut wist te scoren met scherpe jabs en kwam soms door met mooie combinaties. Maar het was uiteindelijk Marco die met zijn consistente lichaamsstoten, snel ontwijken en harde directes de partij naar zich toe wist te trekken. Unanieme zege voor Marco.

Wij vonden het enorm jammer dat deze partij tijdens het NK in Schuttersveld niet kon doorgaan, maar waren blij dat deze heren alsnog een bijzonder podium kregen. De gordel ging in ieder geval naar Brabant, maar werd het Eindhoven of Den Bosch? Stan Bertens (selectie) en Thomas Oomen (militair) zijn zeldzaam in de A 92+ maar troffen elkaar nog nooit in de ring. Thomas (99 kg) van The Boxing Gym moest zijn tactiek snel herzien toen bij binnenkomst duidelijk werd dat het een kleine ring van 4x4 was. Voor Stan (126 kg) van Boxing Gym Holzken was dat minder een probleem. Hij komt het liefste naar voren en deze ring speelde in zijn hand. Bij opkomst was direct duidelijk dat er veel op het spel stond, de heren waren opgeladen en voor het publiek werd het wachten beloond.

Het was Thomas die continu naar voren kwam en veel stoten uitdeelde. Hij deed ons denken aan Evander Holyfield die vaak de kleinere zwaargewicht was, maar altijd het gevecht opzocht. Stan blokte veel stoten en wist slim te scoren door mee te stoten naar het lichaam. Stan deelde de hardere treffers uit, maar Thomas beschikt over een sterke kin en kwam altijd direct terug. Close, maar de eerste ronde voor Stan. Ronde 2 was het weer Thomas die uit de hoek vloog en dit keer wist hij vaker door te komen. Stan scoorde laat in de ronde met een harde opstoot en hoeken naar het lichaam, maar over de hele ronde genomen was Thomas de sterkere bokser. Nog 1 ronde om het te beslissen! Die unieke kampioensgordel binnen handbereik op het podium! Een ijzersterke conditie van deze grote mannen zorgde voor een knallende laatste ronde die wederom erg close was. Het wachten lijkt altijd langer te duren op zo’n moment, maar daar was eindelijk de uitslag: een 2-1 overwinning voor Stan Bertens. Na twee edities pech met tegenstanders die niet kwamen opdagen dan eindelijk de kans en hem gegrepen. Thomas Oomen was een meer dan waardige tegenstander en wij gunnen het iedereen om deze titanen nog eens tegen elkaar te zien in de ring.

Na het boksen werd er afgesloten met meer rockmuziek. Veel dank en complimenten voor de organisatie van dit bijzondere event. Hopelijk volgen er meer.

Leiden rock-boksgala 2024
© Jordan Halfhide
Leiden rock-boksgala 2024
© Jordan Halfhide
Leiden rock-boksgala 2024
© Jordan Halfhide
Deel dit bericht