Carré is niet het enige theater waar wordt gebokst... Afgelopen zaterdag organiseerde Alphen Sports/Boxing Club Alphen aan den Rijn voor de tweede maal een geslaagd boksevenement in theater Castellum. Een boksring op het podium, sponsors groot op het scherm, uitverkochte VIP-tafels en nog meer publiek op de theaterstoelen. Complimenten voor de organisatie! Boksers uit o.a. Amsterdam, Maastricht en Benthuizen tegen maar liefst zeven boksers uit de eigen stad. Ieder met de eigen aanhang mee, de sfeer zat er goed in.

Alphen aan den Rijn

We trappen de avond met de energieke Stephan Hodiamont van HBC tegen Joshua Perkins van Barbells&Punches. We hebben Stephan nu een paar keer gezien en conform verwachting vloog hij uit de startblokken. Deze bokser geeft zijn tegenstanders geen moment rust. Tegenover de vele stoten van Stephan, plaatste Joshua enkele goed bekeken harde treffers en we zagen het eerste bloed van de avond. Joshua dwong zijn tegenstander om toch rustiger te boksen en zal met zijn kracht wat respect hebben afgedwongen. Onder druk toonde Joshua goed achteruit te kunnen boksen, alert te zijn en mooie counters te plaatsen. Stephan had op zijn beurt succes met barrages aan stoten waarvan er altijd wel een paar doorkwamen. Na drie rondes hoog tempo was het toch de timing, accuratesse en impact van de stoten die de winst bezorgden aan Joshua.

Andere nieuwelingen die het publiek vermaakten waren Marco Hockx van Boxing Club Leiden en Haru Paramjan van The Boxing Gym. Onder de spotlights gaven ze een mooie demonstratie van aanvallen, overnemen en netjes boksen. Niet vasthouden, maar armen vrij en doorwerken lijf-aan-lijf om vervolgens weer op de lange afstand verder te boksen. Een split decision winst voor Marko.

Naast nieuwelingen en C-klasse boksers waren ook enkele partijen in de B- en A-klasse. De eerste partij in de 3x3 was tussen Mels van Herk, die het organiserende bokscentrum vertegenwoordigde, en Silyan el Ghazi, nog een pupil van Henni Mandemaker uit Den Bosch. Mels bokste erg aanvallend en fysiek, daar had hij in het begin succes mee, maar Silyan wist zich tijdens de partij beter aan te passen en wist met los boksen, gecombineerd met puik voetenwerk, het verschil te maken. Een openbare waarschuwing voor vasthouden en stoten hielp ook niet voor het eindresultaat; een unanieme score voor Silyan, een bokser om in de gaten te houden.

De enige damespartij van de avond, maar noemenswaardig; Mace Haverkamp, ook namens Boxing Club Alphen aan den Rijn, tegen Renske Goos van Brain Boxing. Renske bokst inmiddels twee gewichtsklassen lager en conditioneel was de progressie zichtbaar. Ze begon sterk en dwong Mace de eerste ronde achteruit; jab, hoek en afronden met stoten naar het lichaam, zo zien we het graag. Maar Mace deed wat ze vaker doet, de partij kantelen en naar zich toe trekken. Het was ineens haar beurt om Renske achteruit te dwingen en punten te scoren. Ronde twee is close, maar drie is duidelijk voor Mace (deze toeschouwer telde zeker tien goede leverstoten voor Mace). Het is even spannend als de punten worden geteld, maar Alphen kan juichen als Mace wint met een 2:1 score.

"Szala, Szala, Szala!" scandeert de Poolse aanhang vanaf de tribune. Als slotstuk van de amateurwedstrijden deze avond hebben we Thomas Szala tegen Finn Bos. Thomas is alweer enige tijd een bekend gezicht namens Boxing Club Alphen aan den Rijn en heeft altijd fans mee. Voor eigen publiek heeft hij het moeilijk met het talent van Kops Gym, Finn Bos. Thomas is een aanvallende vechter en heeft het liefste een tegenstander die meegaat in het knokken, maar Finn is vastberaden zijn eigen spel te boksen. Drie ronden lang gaat Thomas ervoor, maar slaagt er slechts een enkele keer in Finn vast te zetten. Sneller op de benen, meer reach en behendig, Finn controleert en plaatst met precisie zijn stoten. Dit keer gaat het goud naar Finn, maar wie weet komt Thomas de volgende keer met een andere tactiek. Ze komen elkaar waarschijnlijk tegen op het aankomende NK!

Als wij afscheid nemen blijft het publiek nog zitten voor twee profpartijen om later de avond af te sluiten met een after party. Een goed concept!

Deel dit bericht